Šport > Nogomet
2028 ogledov

Inter Miami pred predstavitvijo nove okrepitve Messija doživel pravi šok

Lionel Messi Profimedia
Messi bo igral za uradno najslabšo ekipo MLS.

Ameriški nogometni klub Inter Miami, ki mu je v svoje vrste uspelo privabiti kar nekaj zvezdnikov, med njimi tudi najboljšega igralca sveta Lionela Messija, je pred njegovo današnjo predstavitvijo potonil povsem na dno lestvice. Ponoči je z 0:3 izgubil proti St. Louisu in pristal na dnu lestvice ameriškega prvenstva MLS.

Miami je potrdil prihod Messija nekaj ur pred začetkom tekme v Mizuriju, a to ekipe Gerarda Martina ni navdihnilo do zmage, saj je doživela še 14. poraz na 22 tekmah. Miami je tako na zadnjem mestu vzhodne konference, po zadnjem porazu pa je tudi na zadnjem mestu v skupnem seštevku lige - 29. od 29 klubov.

Lestvica MLS | Avtor: FlashScore.si FlashScore.si
Tako bo Messi, sedemkrat dobitnik nagrade zlata žoga za najboljšega na svetu in junak argentinske zmage na zadnjem mundialu igral za uradno najslabšo ekipo MLS. Na srečo za klub in njegovo novo zvezdo liga MLS nima, tako kot večina svetovnih lig, izpadanja, vendar pa ga čaka težka naloga, če se želi uvrstiti v končnico.

Pričakuje se, da bo Messi debitiral v petek proti Cruz Azulu v novem ligaškem pokalu, turnirju, na katerem sodelujejo ekipe iz severnoameriške nogometne lige MLS in mehiške lige.

Liga MLS bo za mesec dni prekinila svoje tekmovanje, medtem ko bo potekal ligaški pokal, kar pomeni, da 36-letni nekdanji zvezdnik Barcelone ne bo imel priložnosti, da bi začel pomagati Miamiju na prvenstveni lestvici, dokler ne bo moštvo s Floride 20. avgusta gostilo Charlotte.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice