Šport > Nogomet
2305 ogledov

Kakšen prestop! Messi k Miamiju zvabil še eno legendo Barcelone

Sergio Busquets Profimedia
Tudi Busquets v Miami k Messiju.

Ameriški Inter Miami, zadnjeuvrščeni klub severnoameriškega nogometnega prvenstva MLS, ki je v svoje vrste zvabil najboljšega igralca sveta Lionela Messija, je sporočil še eno prestopno novico. Klubu se je pridružil še Španec Sergio Busquets, dolgoletni soigralec Messija pri Barceloni. Nogometaš naj bi se s klubom dogovoril že konec junija, zdaj pa je prestop postal tudi uraden.

Dolgoletni nogometaš katalonskega velikana Barcelone je podpisal sodelovanje s floridskim Interjem do leta 2025. Španec, ki je v nedeljo dopolnil 35 let, je igral z argentinskim superzvezdnikom Messijem pri Barceloni vse od leta 2008, ko se je Busquets pridružil članski ekipi, do 2021, ko je Messi zapustil Barcelono.

Busquets, ki velja za enega najboljših zadnjih veznih nogometašev vseh časov, je pred odhodom v Miami celotno kariero preživel pri Barceloni, za katero je v 14 sezonah zbral več kot 700 nastopov ter z njo osvojil kar 32 velikih lovorik, od tega 9 državnih naslovov, 7 kraljevih pokalov, trikrat pa je osvojil tudi ligo prvakov.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice