Šport > Nogomet
4651 ogledov

Messi znova blestel, postavil je tudi nov rekord kluba

Lionel Messi Profimedia
Messi že pri petih golih za Inter Miami.

Argentinski nogometni zvezdnik Lionel Messi je znova navdušil v dresu Inter Miamija in se z njim uvrstil v osmino finala ligaškega pokala, v katerem nastopajo ameriške ekipe iz lige MLS ter mehiške iz tamkajšnje lige MX. Tokrat je 36-letni svetovni prvak z argentinsko izbrano vrsto dosegel dva gola ob zmagi proti Orlandu.

Messi je za novo ekipo, ki se ji je uradno pridružil pretekli mesec, drugič začel tekmo in prvič odigral vseh 90 minut. Skupaj je že pri petih zadetkih v vsega 204 minutah na igrišču. Na debiju je v skupinskem delu tega tekmovanja proti Cruz Azulu zadel s prostega strela za zmago z 2:1, proti Atlanti pa je dosegel dva gola (4:0). S tokratnima zadetkoma proti Orlandu je tako že popravil rekord kluba, saj doslej še noben član Miamija ni bil po dvakrat uspešen na dveh zaporednih tekmah.

Tokrat je zadel z volejem tako z levico kot desnico. Najprej je bil natančen v 7. minuti, nato pa je postavil še končni izid v 72. minuti.

Vmes je prepustil izvajanje najstrožje kazni Josefu Martinezu, ki je v 51. minuti zadel za 2:1. Za floridske sosede je v 17. minuti izenačil Cesar Araujo.

Tokrat je znova tekmo za nov klub začel Messijev dolgoletni soigralec pri Barceloni Sergio Busquets, še en donedavni član Kataloncev, Jordi Alba, pa je za Inter debitiral s klopi za rezervne igralce.

V osmini finala se bo floridska zasedba, ki jo iz pisarn vodi nekdanji angleški zvezdnik David Beckham, v ponedeljek pomerila z Dallasom. Ta je bil v prvem krogu izločilnih bojev z 2:1 boljši od mehiškega Mazatlana.

Inter Miami, sicer zadnjeuvrščena ekipa v severnoameriškem prvenstvu MLS, pred prihodom Messija ni zmagal enajstkrat zaporedoma, zdaj pa je v nizu treh zmag.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice