Šport > Nogomet
17 ogledov

Messi se vrača prej, kot je kazalo

Messi Barcelona poškodba PSG Paris Saint Germain Liga prvakov Facebook
Podrobni zdravniški pregled je odkril, da poškodba najboljšega nogometaša na svetu Lionela Messija vendarle ni tako huda, kot je sprva kazalo, tako da obstaja možnost, da bi Argentinec zaigral že prihodnji teden na povratni četrtfinalni tekmi lige prvakov proti PSG.

Messi in FC Barcelona sta skoraj istočasno sporočila, da poškodba mišice na nogi nogometaša ne bo oddaljila od zelenic za več kot deset dni. Klub je zapisal, da Messi ne bo igral na naslednji tekmi španskega prvenstva proti Mallorci, Argentinec pa je na Facebook zapisal: "Kmalu se vračam. Na srečo ni tako hudo." Messi se je poškodoval na sinočnji prvi četrtfinalni tekmi lige prvakov proti PSG (2:2).

Slabše jo je odnesel njegov soigralec Javier Mascherano, ki se je prav tako poškodoval v Parizu in ki bo moral zaradi poškodbe kolenskih vezi počivati šest tednov. Na seznamu poškodovanih se bo tako pridružil Carlesu Puyolu in Adrianu.

Kroos že končal sezono

Sinočnjo zmago bavarskega nogometnega velikana Bayerna v prvi četrtfinalni tekmi Lige prvakov proti Juventusu (2:0) je drago plačal napadalec Toni Kroos. Zaradi poškodbe stegenske mišice, igrišče je zapustil že v 16. minuti, bo moral počivati vsaj šest tednov.

Nemški reprezentant si je po prvih zdravniških ugotovitvah natrgal stegensko mišico desne noge in bo okreval najmanj šest tednov, zdravljenje pa lahko traja tudi dva meseca, tako da je sezona za 23-letnega igralca praktično že končana.

"V tej sezoni najbrž ne bo več mogel igrati," je predsednik uprave kluba Karl-Heinz Rummenigge povedal o slabi strani torkove tekme na Allianz Areni. Razočaran je bil tudi trener bavarske ekipe Jupp Heynckes: "Velika škoda bo, ker bo manjkal prav v odločilnem delu sezone. Letos je igral odlično."

Kroos bo zanesljivo moral izpustiti preostale tekme bundeslige, na sporedu je še sedem krogov, zadnji bo 18. maja, tudi liga prvakov je zanj verjetno izgubljena, saj bo finale, če se bodo Bavarci vanj uvrstili, 25. maja. Edino upanje za nastop bi lahko bil pokalni finale - a tudi vanj se mora Bayern še uvrstiti, polfinalna prepreka bo Wolfsburg -, ki bo 1. junija v Berlinu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.