Šport > Nogomet
10451 ogledov

Messi šokiral z izjavo: "Guardiola je napravil veliko škode nogometu"

Lionel Messi in Pep Guardiola Profimedia
Messi je razburkal nogometno javnost z zanimivo izjavo o svojem nekdanjem trenerju.

Lionel Messi se vse od svoje selitve v MLS (Major League Soccer - ameriška najmočnejša nogometna liga) dosti pogosteje pojavlja v medijih, kot je to počel tekom svojega časa igranja v Evropi.

Eden najboljših nogometašev vseh časov se zaveda, da je to preprosto del folklore in igranja na trgu, kjer so nogometne zvezde skorajda bolj zanimive zaradi svojega početja izven igrišč, kot pa na igrišču.

Lionel Messi in Pep Guardiola | Avtor: Profimedia Profimedia

In tokrat je legendarni Argentinec tamkajšnjim novinarjem vrgel zanimivo kost za glodanje s komentarjem o enem najtrofejnejših trenerjev vseh časov, Pepu Guardioli, s katerim je v preteklosti v Barceloni osvojil vse, kar se je osvojiti dalo.

A čeprav Argentinec občuduje svojega učitelja, je precej razburkal nogometno javnost z izjavo, da je legendarni Katalonec s svojimi uspehi naredil precejšnjo škodo nogometu.

"Guardiola je napravil veliko škode nogometu. Vsi namreč mislijo, da je najlažje, če preprosto kopirajo njegov stil. A temu seveda ni tako," je svojo izjavo pojasnil Messi. Po Messijevem mnenju je kopiranje Guardiole naredilo veliko škode nogometu. Posnemanje njegove taktike namreč še zdaleč ni dovolj za uspeh.

Lionel Messi in Pep Guardiola | Avtor: Profimedia Profimedia

"Nobenega dvoma ni, da je Guardiola poseben trener. Še posebej glede načina, kako se loti vsake tekme, kako se pripravi nanjo in kako vam razloži taktiko," je Messi pojasnil, da je še mnogo stvari, zaradi katerih je njegov nekdanji mentor poseben.

Guardiola in Messi sta sicer tekom štiriletnega sodelovanja pri Barceloni osvojila kar 14 lovorik, od tega tri domača prvenstva, dva kraljeva pokala, tri španske superpokale, dve ligi prvakov, dva evropska superpokala in dve svetovni klubski prvenstvi. Barcelona je pod Pepovim vodstvom odigrala 247 uradnih tekem, na katerih je zabeležila 179 zmag (72,5 %), 47 neodločenih izidov in le 21 porazov.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.