Šport > Nogomet
6350 ogledov

Messi "težil", Skomina ga je umiril

Lionel Messi Damir Skomina Barcelona Juventus twitter Lionel Messi se je proti Juventusu v statistiko vpisal z dvema goloma in rumenim kartonom.
Slovenski sodnik in argentinski zvezdnik sta imela nekaj vročih verbalnih izmenjav na torkovi tekmi med Barcelono in Juventusom.

Na stadionu Camp Nou sta se pomerila Barcelona in Juventus, Katalonci so prepričljivo slavili (3:0) in se Italijanom oddolžili za izpad v četrtfinalu lanske izvedbe tekmovanja.

Barcelona Juventus Liga prvakov Šport Barça vrnila Juventusu, Oblak nepremagan

Srečanje je sodila slovenska ekipa na čelu z Damirjem Skomino, ki je imela precej zahtevno nalogo. Primorski delilec pravice se je moral ukvarjati tudi s protesti za mnoge najboljšega nogometaša na svetu.

Lionel Messi, ki je v 45. minuti domačine povedel v vodstvo, je na začetku drugega polčasa glasno bentil, ko ga je Miralem Pjanić ustavil v obetavnem napadu. Argentinec je s kretnjo zahteval rumeni karton in bil pri tem zelo agresiven (s Skomino je stopil celo v fizičen kontakt, kar bi mu v najbolj rigoroznem primeru prineslo rdeči karton), Slovenec pa je superzvezdniku, ob negodovanju občinstva, pokazal rumeni karton. Sugeriranje "kartoniranja" namreč ni dovoljeno in se kaznuje z rumenim opominom.

Zlatko Zahović Huda kazen Uefe Šport Zlatko Zahović se bo zelo dolgo hladil

Barcelona je kmalu zatem dosegla drugi gol prek Ivana Rakitića, v 69. minuti pa je Messi zadel še drugič in postavil končni izid. Kljub temu se je še nekajkrat spustil v dialog s Skomino. "A zanj pa ne (karton, op. a.)? A zanj pa ne?" je Argentinec spraševal Primorca po enem od prekrškov gostov, malce kasneje pa ob podobni situaciji: "Prav tako ne?"

Spartak Moskva Maribor Ljudski vrt Stavnice za Ruse Šport En igralec Spartaka stane več kot vsi Mariborčani

Kakorkoli, Skomina je svoje delo opravil dobro. Sloviti športni časnik Gazzetta dello Sport je pred srečanjem na Camp Nouu zapisal, da je bil slovenski sodnik delegiran za to srečanje, ker je favorit za sojenje finala Lige prvakov. V kolikor seveda tekom sezone ne bo storil kakšne večje napake. 

Komentarjev 1
  • matermila 17:36 14.september 2017.

    Ka pa misli da je,če zna klavir špilat?