Šport > Nogomet
19 ogledov

Messi zabil za pokal, Mou vlekel za uho

superpokal barcelona premagala real madrid 2011
1/18
EPA
92.965 navijačev na Nou Campu je videlo debi Cesca Fàbregasa in novo zmago Barcelone nad največjim rivalom Realom Madridom. Prvo lovoriko v novi sezoni – španski superpokal – je Kataloncem zagotovil Lionel Messi, ki je za 3:2 (5:4) zadel v 88. minuti.

Slabe igre Lionela Messija s Cope Americe so pozabljene. Mali Argentinec je na povratni tekmi španskega superpokala pokazal sto in eno vragolijo in s svojim drugim zadetkom na tekmi v 88. minuti Barceloni zagotovil prvo lovoriko v novi nogometni sezoni. Nove rane so Joséju Mourinhu in njegovemu Realu Madridu prizadejali z rezultatom 3:2 oziroma skupno 5:4. Kot je v navadi, galaktiki poraza niso znali prenesti častno. V zadnji minuti sodnikovega podaljška je Marcelo grdo podrl najnovejšo okrepitev Barcelone Cesca Fàbregasa in si prislužil rdeči karton. Ob robu igrišča je nato prišlo do prerivanja in tako je Mourinho zmedo izkoristil, da je enega od članov Barceloninega osebja povlekel za uho (poglejte v spodnjem videu). Sodnik je rdeča kartona pokazal Mesutu Özilu in Davidu Villi, ki sta sicer igro zapustila že dobrih 10 minut prej. "To je majhen pokal, a vseeno nismo veseli, ker nismo zmagali. Zadovoljni smo lahko le z napredkom v igri. Na obeh tekmah smo igrali dobro. Bili smo fantastični," je izpostavil Mourinho.

Messi je pripravil prvi zadetek na povratnem srečanju, ko je v 15. minuti podal Andresu Iniesti. Le pet minut kasneje je Real prek Cristiana Ronalda izenačil. Tik pred odmorom je Messi poskrbel za vodstvo 2:1. Devet minut do konca je upanje Reala povrnil Karim Benzema. Vmes sta se večkrat izkazala vratarja Iker Casillas in Victor Valdes. Ko je že kazalo na podaljšek, pa je zmagoviti napad začel Fàbregas, podal na bok do Adriana, ta pa v kazenski prostor, kjer je Messi zadel iz voleja. Slednji je bil v sodnikovem podaljšku zelo blizu še enemu zadetku. Tako je Barcelona dvignila lovoriko, a če gre verjeti trenerju Pepu Guardioli, ne bo edina letos, saj sploh še niso v pravi formi. "Igralci so pokazali nadčloveške napore, saj pogrešamo nekaj igralcev, tisti, ki jih imamo, pa niso v svoji najboljši formi. Messi ni na svoji najboljši ravni. Zato moram vsem čestitati za prispevek in karakter," je dejal Guardiola.



Španski superpokal, povratna tekma:

BARCELONA : Real Madrid 3:2 (2:1) /2:2/
Iniesta (15), Messi (45, 88); Ronaldo (20), Benzema (82)

*V poševnicah je izid prve tekme.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.