Šport > Nogomet
17 ogledov

Messi: "Želja je zmaga v Braziliji"

Messi El Clasico Real Madrid Barcelona Reuters
Lionel Messi se je po koncu podelitve nagrade za najboljšega nogometaša Evrope, ki jo je presenetljivo dobil njegov soigralec Andres Iniesta, v pogovoru z novinarji razkril, da je njegova največja želja zmaga na svetovnem prvenstvu v Braziliji leta 2014.

"Sanjam naslov svetovnega prvaka z Argentino. Spominjam se vseh osvojenih lovorik in na vse imam prekrasne spomine, a brez tega naslova, ne morem reči, da sem osvojil vse. Ko bi mi vsaj uspelo v Braziliji," je novinarjem v Monte Carlu povedal Lionel Messi.

"Sem lahko boljši kot v lanski sezoni? Ne vem, skušam vseskozi napredovati in se učiti in moje igre najbolje govorijo o tem, ali mi to uspeva," je na vprašanje, ali lahko v tekočem tekmovalnem obdobju pričakujemo še več od čarobnega Argentinca, odgovoril Leo.

Messi Xavi El Clasico Real Madrid Barcelona | Avtor: Reuters Reuters
"V Ligi prvakov so vsi nasprotniki težki"

Nato so ga predstavniki sedme sile povprašali tudi za mnenje o letošnjem udejstvovanju Barcelone v Ligi prvakov. "V skupini smo se znašli skupaj s Celticom, moskovskim Spartakom in Benfico, tako da nam ne bo lahko. Sicer pa v Ligi prvakov ni lahkih nasprotnikov," je bil klasičen odgovor, ki ga pogosto slišimo iz ust mnogih nogometašev.

Finale najmočnejšega klubskega tekmovanja bo zopet na londonskem Wembleyu, kjer je Barça leta 2011 slavila svoj četrti evropski naslov, ko je premagala Manchester United. "Wembley je poseben stadion, tam je lepo igrati. A mi imamo še en večji motiv. Lani smo ostali brez naslova in letos bomo naredili vse za to, da bomo zopet slavili," je na to temo še dodal mladenič iz Rosaria.

Leo Messi je osvojil že 19 lovorik in kopico individualnih nagrad. Tokrat je naslov najboljšega v Evropi z veseljem prepustil soigralcu Andresu Iniesti, ki si je po njegovih besedah s svojimi igrami in enkratnimi dosežki v karieri to čast tudi zaslužil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.