Šport > Nogomet
43 ogledov

Mevlja ostaja v Evropi, Šporar izpadel

Miha Mevlja PSV Eindhoven Rostov EPA
V elitnem evropskem klubskem tekmovanju so zaključili s skupinskim delom v skupinah A, B, C in D.

V skupini A sta bila oba potnika v osmino finala znana že pred zadnjim kolom - Paris SG in Arsenal sta morala odločiti le še o prvem mestu. Uspešnejši so bili Londončani, ki so v Baslu visoko slavili (1:4), saj so Parižani doma le remizirali proti Ludogorcu

V Švici je Arsenal že po 16 minutah vodil z 0:2, oba gola je dosegel Lucas Pérez. Slednji je na začetku drugega polčasa dopolnil hat-trick, četrti gol je kmalu zatem zabil Alex Iwobi, tolažilnega za Basel pa v 78. minuti Seydou Doumbia. Andraž Šporar je tekmo izpustil zaradi poškodbe.

Na Parku princev je Ludogorec po prvem polčasu vodil, v nadaljevanju pa so Parižani izenačili, a nato spet hitro padli v zaostanek. Remi (2:2), ki jim ni pomenil praktično nič, je v 92. minuti zagotovil Ángel di María. Ludogorec si je zagotovil tretje mesto in bo spomladi igral v Ligi Evropa.

Polom Beşiktaşa

Najbolj napet razplet o napredovanju se je obetal v skupini B, toda visok poraz Beşiktaşa v Kijevu (6:0) je Turkom preprečil upanje na izločilne boje, tako da sta Benfica in Napoli med seboj odločala le o prvem mestu v skupini. 

Italijani so v Lizboni z goloma Joséja Maríe Callejóna in Driesa Mertensa prišli do zmage (1:2) in prvega mesta, Portugalci so zmogli le tolažlini zadetek Raúla Jiméneza.

V Kijevu so Turki kmalu padli v zaostanek, nato pa je njihov nemški branilec Andreas Beck kot zadnji igralec obrambe naredil prekršek in dobil rdeči karton. Sledil je polom gostov, ki pa jim je za tolažbo ostalo tretje mesto.

Hat-trick Turana

V skupini C so bile vse štiri pozicije podeljene že pred zadnjim kolom. Barcelona je primat potrdila z zmago nad Borussio Mönchengladbach (4:0). Drugouvrščeni Manchester City je doma remiziral s Celticom (1:1).

Na Camp Nouu je mrežo Nemcev načel prvi strelec tekmovanja Leo Messi, nato pa je tri zadetke zabil Arda Turan in odločil vprašanje zmagovalca.

Na Etihadu sta oba gola padla zelo hitro. Za Celtic, ki je končal na dnu skupine, je zabil Patrick Roberts v četrti minuti, odgovoril mu je Kelechi Iheanacho v osmi. Domači so se predstavili praktično brez vseh nosilcev ekipe.

Lewandowski matiral Oblaka

Robert Lewandowski Bayern | Avtor: EPA EPA
Tudi v skupini D sta bila oba potnika v osmino finala že znana. Madridski Atlético Jana Oblaka je izpustil sploh prve točke v tekmovanju s porazom pri Bayernu (1:0), Miha Mevlja pa je vso tekmo odigral v trdni obrambi Rostova, ki si je z remijem (0:0) pri PSV zagotovil tretje mesto in nadaljevanje evropske zgodbe.

Na Allianz Areni je Atlético na začetku srečanja pretil prek Yannicka Carrasca, domači pa so kmalu zatem sami začeli napadati Oblakova vrata, slovenski vratar se je moral enkrat tudi vrhunsko izkazati. Nič pa ni mogel storiti v 28. minuti, ko ga je z lepo odmerjenim prostim strelom ugnal Robert Lewandowski. V nadaljevanju golov ni bilo več in Bayern je zabeležil še tretjo domačo zmago.

V Eindhovnu je Rostov z remijem storil dovolj, da je ostal v Evropi. Petčlanska zadnja vrsta Rusov, v kateri je celotno tekmo odigral Miha Mevlja, je kljubovala nizozemskim napadom in se veselila lepega uspeha.

Liga prvakov, 6. kolo:

SKUPINA A:
Paris SG - Ludogorec 2:2 (0:1)
Cavani 61., Di María 92.; Misidzhan 15., Wanderson 69.

Basel - Arsenal 1:4 (0:2)
Doumbia 78.; Pérez 8., 16., 47., Iwobi 54.

LESTVICA:
1. Arsenal 14 točk
2. Paris SG 12
3. Ludogorec 3
4. Basel 2


SKUPINA B:
Benfica - Napoli 1:2 (0:0)
Jiménez 87.; Callejón 60., Mertens 79.

Dinamo Kijev - Beşiktaş 6:0 (4:0)
Besedin 9., Jarmolenko 31./11m, Bujalski 32., González 45., Sidorčuk 60., Moraes 77.
RK: Beck (Beşiktaş) 29., Aboubakar (Beşiktaş) 56.

LESTVICA:
1. Napoli 11 točk
2. Benfica 8
3. Beşiktaş 7
4. Dinamo Kijev 5


SKUPINA C:
Barcelona - Borussia Mönchengladbach 4:0 (1:0)
Messi 16., Turan 50., 54., 67.

Manchester City - Celtic 1:1 (1:1)
Iheanacho 8.; Roberts 4.

LESTVICA:
1. Barcelona 15 točk
2. Manchester City 9
3. Borussia Mönchengladbach 5
4. Celtic 3


SKUPINA D:
Bayern München - Atlético Madrid 1:0 (1:0)
Lewandowski 28.

PSV Eindhoven - Rostov 0:0 (0:0)

LESTVICA:
1. Atlético Madrid 15 točk
2. Bayern München 12
3. Rostov 5
4. PSV Eindhoven 2

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.