Šport > Nogomet
324 ogledov

Milan dobil prvi del italijanskega dvoboja, Real zanesljiv

Karim Benzema Profimedia
V četrtfinalu lige prvakov sta na prvih tekma do domačih zmag prišla Real Madrid in AC Milan.

Real Madrid je pred domačimi gledalci z 2:0 premagal londonski Chelsea. Strelca za zmago kraljevega kluba sta bila Karim Benzema v 22. in Marco Asensio v 75. minuti. Gostitelji so drugi zadetek dosegli ob številčni premoči, saj je po slabi uri igre rdeči karton prejel Ben Chilwell, ki je storil prekršek nad Rodrygom kot zadnji mož obrambe. 

Nogometaši iz španske prestolnice so bili od prvega sodnikovega žvižga boljši nasprotnik. Po levi strani je gostujoči obrambi vseskozi težave povzročal Vinicius Jr., ki je bil vpleten tudi v prvi gol domačih. S podajo ga je našel Dani Carvajal, Brazilec je nato sprožil proti golu, vratar Chelseaja Kepa Arrizabalaga pa je žogo uspel odbiti. A le do Benzemaja, ki jo je poslal čez golovo črto.

Le minuto zatem je imel na drugi strani lepo priložnost Raheem Sterling, a se je spet izkazal Thibaut Curtois. Ta je na tekmi sicer moral posredovati že v prvi minuti, ko se je v protinapadu znašel Joao Felix.

Po omenjeni izključitvi Chilwella je Real moža več na zelenici izkoristil z zadetkom za 2:0 v 74. minuti, ko je bil uspešen Asensio, le tri minute po vstopu v igro.

Zmagovalec tega dvoboja se bo v polfinalu pomeril z boljšim iz dvoboja med Manchester Cityjem in Bayernom, Angleži so prvo tekmo dobili s kar 3:0.

Rdeče-črni do lepe prednosti

V italijanskem obračunu med Milanom in Napolijem so imeli večji del prvega polčasa pobudo gosti z juga, toda zadeli so domači. Morda bi se dvoboj obrnil drugače, če bi žoga po strelu Hviče Kvarachelie v uvodni minuti končala v mreži, a jo je odbil Davide Calabria.

Ob koncu prvega polčasa pa je udaril Milan; najprej je po hitrem protinapadu žogo podaljšal Rafael Leao, nazadnje jo je dobil Ismael Bennacer ter jo porinil v mrežo.

Ismael Bennacer | Avtor: Profimedia Profimedia

Že v sodnikovem dodatku pa je za rdeče-črne Simon Kjaer po kotu z močnim udarcem z glavo stresel prečko.

Prečko pa je v nadaljevanju zadel tudi Napoli, Eljif Elmas je namreč žogo s spretnim udarcem skorajda spravil v gol, a jo je vratar Mike Maignan še odbil v prečko in kot.

Napoli je spet prevzel pobudo, a brez pravega učinka. Potem je v 74. minuti ostal z igralcem manj, ko je Zambo Anguissa na hitro dobil dva rumena kartona. A tudi z desetimi je bil še nevaren, najbolj v 87. minuti, ko je poskušal Giovanni di Lorenzo, Maignan pa je žogo odbil v kot.


Liga prvakov, četrtfinale:

Real Madrid : Chelsea  2:0 (1:0)
Benzema 22., Asensio 74.

Milan : Napoli  1:0 (1:0)
Bennacer 40.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice