Šport > Nogomet
94 ogledov

Milan odpustil Mihajlovića

siniša mihajlović EPA
Italijanski nogometni klub Milan je na mestu glavnega trenerja zamenjal srbskega trenerja Sinišo Mihajlovića, so danes objavili italijanski mediji.

Do konca sezone bo trenutno šestouvrščeno ekipo v Serie A vodil 40-letni Cristian Brocchi, dozdajšnji trener mladinske ekipe in nekdanji igralec Milana.

Nekdanji nogometaš srbske reprezentance Siniša Mihajlović, ki je na klop Milana sedel na začetku sezone, je bil že nekaj časa na izhodnih vratih enega najbolj uspešnih klubov na svetu, ki je osemnajstkrat osvojil italijansko nogometno prvenstvo, sedemkrat Ligo prvakov, štirikrat svetovni klubski naslov, petkrat evropski superpokal in dvakrat pokal pokalnih zmagovalcev. Milan je trenutno šele na šestem mestu, s kar 15 točkami zaostanka za tretjim mestom, ki še prinaša nastop v Ligi prvakov, čeprav je v letošnji sezoni za okrepitve porabil 90 milijonov evrov.

Le dva dni po še enem porazu Milana, v soboto ga je v gosteh z 2:1 premagal Juventus, se je lastnik kluba Silvio Berlusconi odločil, da srbskega trenerja, ki je bil v tem času z družino v Rimu, zamenja. V zadnjih petih krogih so rdeče-črni osvojili le dve točki. Berlusconi je prepričan, da je Brocchi, ki je leta 2014 v mladinski ekipi zamenjal Filippa Inzaghija, pravi izbor za Milan.

Brocchi bo peti trener Milana v zadnjih petih letih. Ekipo bo vodil že v soboto, ko bo gostovala v Genovi proti Sampdorii, ki jo je Mihajlović vodil pred prihodom v Milano.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.