Šport > Nogomet
26 ogledov

Milan pričenja januarsko revolucijo

alexandre pato robinho EPA
Januarska revolucija italijanskega Milana je v polnem zagonu. Rossoneri so se dogovorili za odhod Pata, obenem pa se pogajajo še za prodajo Robinha. Če bosta prodaji uspeli, si v Milanu želijo prihoda Didiera Drogbaja, ki naj bi bil na izhodnih vratih Šanghaj Shenhue.

Italijanski prvoligaš AC Milan se je v januarskem prestopnem roku že dogovoril za prodajo Alexandrea Pata, ki odhaja k novemu ''svetovnemu prvaku'' Corinthiasu, pogaja pa se še za prodajo Robinha, ki ga snubita Santos in Atlético Mineiro.

alexandre pato | Avtor: EPA EPA
V primeru prodaje obeh Brazilcev bi se Milan okrepil s finančno injekcijo, ki bi lahko služila za nakup Didiera Drogbaja. Reprezentant Slonokoščene obale naj bi bil že nekaj časa blizu odhoda iz Šanghaj Shenhue.

Corinthias je za nakup Pata odštel 15 milijonov evrov, podpredsednik Milana Adriano Galliani pa je sodelovanje ocenil kot ''zelo pozitivno''. Dogovor bo dokončno stopil v veljavo 1. januarja 2013.

Črno-rdeči se še niso uspeli dogovoriti za prestop Robinha, za Brazilca pa se zanimata Santos in Atlético Mineiro.  Medtem ko si Santos nakupa praktično ne more privoščiti, pa si ga Minero, kjer igra tudi Ronaldinho, lahko. Začetna cena Milana znaša 12 milijonov evrov, vendar bi lahko za dosego željenega cilja le to znižali za približno dva milijona.

Končni cilj: Didier Drogba?

V primeru uspešno izpeljanih prodaj bi Milan krepko okrnil brazilsko zasedbo, zato že razmišljajo o napadalnih okrepitvah. Prvo ime na seznamu je Didier Drogba. Nekdanji nogometaš Chelseaja naj bi neuradno zahteval pet milijonov evrov letne plače, pri Milanu pa so prepričani, da bi se s pogajanji dalo znesek še nekoliko znižati. Del pridobljenega ''bogastva'' nameravajo Rossoneri porabiti za Nizozemca Kevina Strootmana, ki ga PSV ocenjuje na 10 milijonov evrov - vsota, ki jo namerava Milan zbijati.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.