Šport > Nogomet
28 ogledov

Milanič: Ne bomo se le branili

Mejač Cvijanović Filipović Defoe Maribor Tottenham Evropska liga Ljudski vrt Anže Petkovšek
Mariborski nogometaši bodo danes v Londonu po besedah strokovnega štaba odigrali najzahtevnejše gostovanje v evropski ligi doslej. Ob 21.05 jih na slovitem White Hart Lanu v četrtem kolu skupine J čaka Tottenham Hotspur. Vijolice so na domači tekmi proti angleškemu prvoligašu remizirale in odnesle točko.

Gre za drugo gostovanje vijoličastih v letošnji evropski ligi, tekma pri Laziu se je za Maribor končala s porazom (0:1). Morebitna točka bi Mariborčane zadržala v boju za drugi del tekmovanja, saj je štajerska ekipa s štirimi točkami trenutno na drugem mestu skupine. Vodilni Lazio jih ima pet, tretjeuvrščeni Tottenham tri, Panathinaikos pa dve. ''Odigrali smo tri izredno dobre tekme v skupini, na tem bomo gradili. Že v Rimu smo delovali kot pogumna ekipa. Ekipa, ki bi si jo želeli vedno gledati. Izkušnje sicer govorijo, da so angleška moštva doma bolj dinamična. Toda mi smo boljši, ko napadamo, imamo žogo v posesti. Ne bomo se le branili, tudi v evropskih dvobojih smo zelo aktivni in skušali bomo ponoviti odlično predstavo,'' je pred tekmo povedal trener vijoličastih.

Za moštvom Maribora je boleč poraz v domači ligi, ko so varovanci Darka Milaniča v 16. kolu minulo soboto z 1:2 morali priznati poraz Celju. A "ubijalski" tekmovalni ritem terja svoj davek utrujenosti. Sicer uspešne predstave vijolic v slovenski ligi, dobri nastopi v evropski in še reprezentančne akcije nekaterih posameznikov so že načeli marsikatere noge. A Mariborčani na White Hart Lane ne obešajo bele zastave, apetiti moštva so še zmeraj visoki.

''Nismo najbolj sveži, vendar je popolnoma jasno, da v tem zadnjem mesecu potrebujemo popolno aktivacijo, motivacijo. Ni prostora za nič drugega kot za NK Maribor in tako se moramo obnašati prav vsi. Doslej smo bili kos tej nalogi, tako mora biti tudi v prihodnje. Zdaj se soočamo tudi z zahtevnejšimi igrišči, ki nam poberejo več moči, toda pred nami je takšna tekma, na kateri se vse pozabi. Prepričan sem, da bodo fantje iztisnili iz sebe tudi dodatne moči,'' je dodal Milanič.

Prva tekma med slovenskim in angleškim predstavnikom se je v Mariboru končala z 1:1. Za mariborsko vodstvo je poskrbel Robert Berić, izenačil pa je Gylfi Sigurðsson. Tottenham je v zadnjem kolu državnega prvenstva vknjižil poraz, ko je klonil proti Wiganu (0:1).

''Na zadnji domači tekmi so imeli nekaj težav z napadom, zdaj bodo poskušali storiti kaj drugače. Moramo biti pripravljeni tudi na morebitno igro z dvema napadalcema, predvsem pa na bistveno večji pritisk. Sposobni smo se soočiti s tem, gostovanje v Londonu je izjemen motiv za vse nas,'' je zaključil Milanič. Tekmo na White Hart Lanu bodo sodili Finci, glavni sodnik bo Antti Munukka, pomagala pa mu bosta še Matti Heininen in Jan-Peter Aravirta.

Evropska liga, skupina J, 4. kolo:

Ob 21.05:
Lazio - Panathinaikos
Tottenham Hotspur - Maribor

Verjetni postavi

Tottenham: Lloris; Naughton, Dawson, Caulker, Verthongen; Sigurðsson, Huddlestone; Bale, Dempsey, Lennon; Defoe.

Maribor: Handanović; Milec, Arghus, Rajčević, Mejač; Filipović, Mezga, Cvijanović, Ibraimi; Tavares, Berić.

Komentarjev 1
  • vico 17:58 08.november 2012.

    to bote dobil lekcijo...