Šport > Nogomet
17 ogledov

Milanič: Slab je le rezultat

lazio maribor milanič Reuters
Mariborčani so na prvem gostovanju v letošnji Evropski ligi proti favoriziranemu Laziu v Rimu pokazali dobro predstavo, a klonili z 1:0. Trener vijoličastih Darko Milanič je po tekmi dejal, da je slab le rezultat.

Mariborčani se niso ustrašili slovitega nasprotnika in pred 10.000 navijači pustili dober vtis na prvem letošnjem gostovanju v Evropski ligi.

"Igrali smo res dobro. Priigrali smo si lepe priložnosti. Prepričan sem, da če bi pri rezultatu 0:0 izkoristili le eno od dveh, bi bilo nadaljevanje drugačno," je po tekmi za RTVS povedal trener Maribora Darko Milanič in dodal, da so igrali povsem drugače kot na gostovanjih v prejšnjih letih, bolj hrabro in brez strahu: "V nekem trenutku smo trpeli njihovo kakovost, vendar smo to pričakovali. Po taki predstavi je slab le rezultat."

Milanič je nadaljeval, da so jim nekaj težav povzročali hitri nogometaši Lazia, a so jih ustavljali s kolektivno igro, po drugi strani pa je zadovoljen, da so tudi sami prikazali nekaj kombinatornih akcij. "Za vedno se bomo spomnili prvih priložnosti, ki bi jih morali izkoristiti," se je še enkrat na vratnico Željka Filipovića v 14. minuti in lepo priložnost Gorana Cvijanovića nekaj minut pozneje, ko se je sam znašel pred vratarjem Bizarrijem, spomnil strateg.

Mariborčanom kril ni prestrigla niti poškodba kapetana Marcosa Tavaresa, ki je moral zapustiti igrišče. Tudi po izključitvi Jovana Vidovića, ki je v 77. minuti napravil prekršek za najstrožjo kazen (Jasmin Handanović je strel z bele točke ubranil), so še naprej napadali.

"Enajstmetrovka? To je popolnoma jasno, Lazio je velik klub, to se pokaže tudi v takih trenutkih. V zadnjih letih smo dvakrat gostovali v Italiji, dvakrat so nam hitro piskali enajstmetrovke," je hitro dosojeno najstrožjo kazen in rdeči karton komentiral Milanič in za konec dodal, da se po dobri predstavi Maribor ne bo ustavil. "Slika je bistveno boljša. Ne smemo se ustaviti. Takih tekem potrebujemo čim več, da bi v bodoče tudi zmagali. Zmaga je blizu. Moramo samo tako nadaljevati."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.