Šport > Nogomet
23 ogledov

Mile: "Ogromno je slonelo na tej tekmi!"

olimpija široki zmaga 2011 stožice Anže Petkovšek
Eden najsrečnejših gledalcev na tekmi Olimpija Ljubljanja - Široki Brijeg je bil po koncu 90 minut prav gotovo športni direktor zeleno-belih Milenko Ačimović. Na drugi evropski tekmi je na novi funkciji slavil prvo zmago: "Komaj čakam naslednji četrtek," je za Žurnal24 povedal Ačimović. "Ljubljana si kot mesto zasluži imeti klub, ki bo igral dobre tekme v Evropi," dodaja branilec Sreten Sretenović.

Olajšanje je bilo veliko - trener Dušan Kosič in športni direktor Milenko Ačimović sta po zmagi Olimpije Ljubljane nad Širokim Brijegom z velikim nasmehom na ustih spremljala častne kroge svojih varovancev, ki so navijačem in predvsem sami sebi dokazali, da zmorejo. Časa za slavje (kot vedno) ne bo veliko, saj že čez šest dni prihaja irski Bohemians.

"Ogromno, ogromno je slonelo na tej tekmi, vsaj zame. Kar se tiče kluba, kar se tiče navijačev, kar se tiče igralcev. Tu so fantje, ki še nikoli niso igrali evropskih tekem, ali fantje, ki jih že dolgo časa niso igrali. Danes so naredili velik korak v svojih karierah, ogromno pa so naredili tudi za svoj klub. Po pravici povedano že komaj čakam naslednji četrtek," je po koncu obračuna za Žurnal24 dejal Ačimović. O naslednjem nasprotniku zmaji še ne vedo veliko, je pa več kot očitno, da so proti njemu že pogledovali, saj je imel nekdanji kapetan Slovenije že kar nekaj informacij:

"Jutri (v petek, op. a.) igrajo tekmo in že smo pripravljeni, da si jo ogledamo. Mislim, da igrajo okrog 8.30 po našem času, tako da se bo potrebno na njih dobro pripraviti. Moram reči, da to ekipo kolikor toliko dobro že poznam, saj so pred dvema letoma zelo namučili Salzburg. Mislim, da je bilo tam 1:1, Salzburg pa je nato zmagal z 1:0, tako da to gotovo ni ekipa, ki bi jo lahko podcenjevali. Vse skupaj bo treba ponoviti še enkrat, če si želimo iti v tretji krog."

Mlado moštvo Olimpije je v Stožicah zabeležilo drugo največjo zmago v zgodovini kluba (rekord iz kvalifikacij za pokal UEFA leta 2001 še vedno drži zmaga s 4:0 nad azerbajdžansko Šafo), predvsem pa je evropsko napredovanje pomembno iz psihološkega vidika. Igralci so videli, da zmorejo, klub pa je dobil še zadnjo potrditev, da je na pravi poti. "Kot prvo so (igralci, op. a.) sami sebi dokazali, da lahko igrajo nogomet. Dober in zares všečen nogomet, v katerem so uživali vsi. Mladi so, željni in jaz upam, da se bo to nadaljevalo," je še dodal Ačimović in še izrazil zadovoljstvo nad vedno boljšo in vedno bolj očitno povezavo z ljubljanskimi navijači: "Danes se je dobro videlo, da se je vez med našo publiko in igralci zelo dobro vzpostavila. To nam je manjkalo, vsaj v teh zadnjih šestih mesecih, ko sem jaz v klubu. Ampak danes so navijači dokazali, da hočejo imeti nek rezultat, da hočejo imeti take zmage in jaz mislim, da so jim fantje prikazali res dobro tekmo in zadovoljili njihove apetite."

Sreten Sretenović | Avtor: nkolimpija.si nkolimpija.si
Mini intervju: Sreten Sretenović, branilec Olimpije

Čestitke za veliko zmago. Kako pomembna je, tako za vas igralce, kot tudi za klub, ki je dokazal, da je na poti navzgor?
Vedeli smo. Vedeli smo, da smo na pravi poti, že ko smo se v zadnjih šestih mesecih borili za to Evropo. Nismo hoteli pokvariti našega dela v zadnjih mesecih in na zelenici smo storili vse, za kar smo se dogovorili v slačilnici. Držali smo žogo vseh 90 minut in nismo se želeli obremenjevati z rezultatom. Tistih 0:0 iz Širokega je zelo neugoden rezultat in vedeli smo, da če bo kakšen izmed nas naredil napako, bo to izkušena ekipa Širokega znala kaznovati. To se vseeno ni zgodilo, čeprav so oni čakali na naše napake tako v Širokem, kot tudi tukaj, zato sem zelo vesel, da smo jim pokazali, da Olimpija ne glede na rezultat želi igrati nogomet. Strokovni štab od nas pričakuje, da uživamo v nogometu in v tem nogometu res uživamo. Igramo ga maksimalno kreativno, kot ga lahko, saj imamo veliko kreativnih igralcev. Vsi igrajo nogomet, to mi je všeč in vsi v tem nogometu uživamo, upam, da tudi publika skupaj z nami.

Potrebovali ste ta prvi gol, ki vam je nato odprl vse možnosti ...
Gotovo, gotovo. Bili smo maksimalno zbrani na vse segmente igre. Precej smo delali na prekinitvah in na koncu smo zabili gol prav iz njih. Jaz sem pričakoval, da ga bomo zabili iz kakšne lepe akcije, ampak nimamo kaj – pokazali smo, da znamo dati gole tudi iz prekinitev, kot tudi iz uigranih akcij.

Pozitivno je tudi dejstvo, da se je začela ustvarjati neka kemija z ljubljansko publiko. Vi ste tako ali tako že postali legenda, a zdi se, da je navijačev vedno več in vedno bolj vas podpirajo.
(nasmešek) Ljubljana si kot mesto zasluži imeti klub, ki bo igral dobre tekme v Evropi. Mi bomo dali vse od sebe, da premagamo vsakega nasprotnika tukaj, ni važno, če bo to Bohemians ali nek večji klub. Verjetno so ljudje prepoznali to našo igro in to našo željo, da igramo dober nogomet. Tudi pred naslednjimi tekmami jih pozivam, naj prihajajo v čim večjem številu, saj bodo lahko zares uživali v dobri partiji Olimpije.

O naslednjem nasprotniku (Bohemiansu, op. a.) verjetno še niste razmišljali in veste le to, da so Irci?
Tako je. Povem vam – kdorkoli bo, igrali bomo enako, igrali bomo nogomet. Uživali bomo v nogometu in publika bo uživala z nami.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.