Šport > Nogomet
114 ogledov

Milec: Pogrešal bom to

Martin Milec
Tekmo sezone je sinoči proti Sevilli odigral desni bočni branilec Maribora Martin Milec.

Martin Milec je na tekmi s Sevillo blestel s podajami, iskal rekorderja v slovenski ligi po številu doseženih golov Marcosa Tavaresa in ga v deseti minuti zadnje tekme skupinskega dela lige prvakov tudi našel. Maribor je dolgo vodil z 1:0, nato pa v 75. minuti prejel gol in osvojil točko.

Eden ključnih mož sinočnjega remija v Ljudskem vrtu je bil prav Milec, ki je v zadnjih tednih nastopal na najvišji ravni. Šestindvajsetletni Račan se je ekipi znova pridružil šele 6. avgusta letos, ko je podpisal tri letno pogodbo. Kot mladinec je igral za Aluminij, v letu 2008 prestopil v njihovo člansko ekipo, bil med letoma 2010 in 2014 že član vijoličastih, nato pa odšel v tujino, najprej v Standard Liege (med 2014 in 2017), lani pa kot posojeni igralec branil barve ekipe Roda JC Kerkrade.

Tako kot že v slovenskem prvenstvu, je tudi sinoči podal za gol, uspešen je bil prav Tavares, ki je tako prvič zatresel mrežo v skupinskem delu lige prvakov. Brazilec je po tekmi dejal, da bo soigralcu plačal vse morebitne klubske kazni, ki so se mu po internem pravilniku nabrale v sezoni. "Upam, da ne bo ostalo samo pri zahvalah, upam, da bo padla tudi kakšna pijača," je uvodoma v šali dejal Milec.

"Ampak ne, že pred tekmo z Gorico sem mu obljubil, da mu bom podal, tudi danes sem mu pri kosilu rekel, da ga bom poiskal in mu podal. Lahno mu le izkažem spoštovanje, res je dober in upam, da bova še tako sodelovala naprej," je povedal Štajerec.

Marcos Tavares Tavares Šport Tavares: Sem Slovenec, v Brazilijo grem samo na dopust

Ekipa je v tej sezoni v najelitnejšem klubskem tekmovanju vknjižila tri točke, sicer končala na zadnjem mestu skupine E, a z remijema proti Spartaku doma in v gosteh ter tokratnem remiju proti španski ekipi zapustila soliden vtis na evropskem prizorišču.

"Če bi nam kdo ponudil točko pred začetkom tekme, bi podpisali. Naš namen je bil sicer zaključiti z zmago, s tremi točkami, toda tudi točka je dobra. Sevilla je vrhunska ekipa, težko je igrati proti njej, osvajala je evropsko ligo, tudi v ligi prvakov bo šla daleč. Ko so nas stisnili na igrišču, nam je pošla sapa, a za nami je dobra tekma, odlično vzdušje. Ob tem zahvala navijačem, upam, da smo se jim oddolžili," je dejal Milec.

Od letošnje sezone, ki je bila zanj prva v ligi prvakov, se je ekipa veliko naučila. "Dobili smo veliko izkušenj, ne samo jaz, ampak cela ekipa, trenerski štab. V nadaljevanju sezone bom prav gotovo najbolj pogrešal himno lige prvakov, res si želim, da bi še kdaj odmevala tukaj v Ljudskem vrtu. Ko sem prišel nazaj sem, sem rekel, da sem eno ligo prvakov že zamudil, druge ne bom. Po to sem prišel in hvala bogu tudi dobil. Vsi vedo, da je to moj klub, tu sem si želel igrati LP in res si želim, da to ni bila zadnja," je dejal Milec.

marcos tavares Liga prvakov Šport Maribor na pragu senzacije v Ljudskem vrtu

Prav zaradi asistence mu bo najbolj v spominu ostala prav zadnja tekma. "Meni osebno res, tudi zaradi lepe podaje, lepe akcije. Je pa pomembna vsaka točka. Tudi na gol v Moskvi v zadnji minuti imam lepe spomine, vsaka tekma je nekaj posebnega in iz vsake smo se nekaj naučili, pogrešal bom to," je dejal.

V nadaljevanju se nadeja tudi dobrega sodelovanja v reprezentanci, saj je z novim članskim selektorjem Tomažem Kavčičem že uspešno delal v mlajših selekcijah. Čeprav ima tudi željo še igrati v tujini, pa ga tja, zdaj ko je starejši, ne vleče več za vsako ceno. "Tukaj sem vesel, v ekipi sem komaj nekaj mesecev. Lepo mi je, res si želim, da bi še enkrat tu igral ligo prvakov," je še dejal Milec, ki že komaj čaka tudi nekaj premora, saj je bil v zadnjem času bolan, zaradi bolečin v tetivi pa igra s pomočjo tablet: "A ni problema, za nedeljsko tekmo bom še stisnil zobe." Maribor bo jesenski del sezone sklenil z domačo tekmo proti Aluminiju.

Paulo Fonseca Nenavadno Šport Ko trener po tekmi lige prvakov vstopi kot Zorro
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.