Šport > Nogomet
4232 ogledov

Mladi nogometaš še naprej v umetni komi

gol mreža žoga EPA Simbolična fotografija.
Enaindvajsetletnik se v bolnišnici bori za življenje.

Komaj 21-letni napadalec Maritzburg Uniteda Luyanda Ntshangase je še vedno v umetni komi, potem ko ga je med prijateljsko tekmo v Južni Afriki zadela strela. V bizarni nesreči so jo skupili štirje nogometaši, a nihče tako hudo kot Ntshangase.

21-letnika so po poročanju južnoafriške spletne strani Soccer Ladume prepeljali v bolnišnico, kjer so ga zaradi hudih poškodb dali v umetno komo. Ntshangase je član južnoafriške mladinske reprezentance.

"Še vedno je na intezivni negi. Vse ljudi naprošamo, naj molijo zanj, da bo čim hitreje okreval," je povedal pretreseni trener Fadlu Davids.

Kljub nesreči je njegova ekipa dva dni kasneje odigrala ligaško tekmo in remizirala s Supersport Unitedom (0:0). "Ponosen sem na odziv igralcev po tem čustvenem vrtiljaku zaradi Ntshangaseja. Nisem bil prepričan, kako bomo krotili čustva," je povedal trener.

Udar strele je poškodoval tudi tri nogometaše nasprotne ekipe. Samkelo Nzimande, Ncebo Ngcobo in Njabulo Madlala, vsi trije člani Arsenala, so nezavestni obležali na zelenici. "Strela je poškodovala tudi druge igralce, a je z njimi vse v redu. Odpustili so jih iz bolnišnice," je povedal trener Arsenala Mondli Dlamini.

"Sodnik je bil tik pred tem, da odpove tekmo, nato je udarila strela. Ne vem točno, kaj se je zgodilo. Nezavestne smo jih prepeljali v bolnišnico, kjer so se prebudili. Na srečo ni tako hudo, kot smo se sprva bali," je za Kick Off še povedal Dlamini.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice