Šport > Nogomet
168 ogledov

Mladi Slovenec bo kariero nadaljeval na severu Evrope

Jošt Urbančič Profimedia
Jošt Urbančič se seli na Norveško.

Enaindvajsetletni slovenski nogometaš Jošt Urbančič je novi član norveškega prvoligaša Vikinga iz Stavangerja. Pogodbo je podpisal za naslednja štiri leta, poroča spletna stran kluba, v katerem službuje še en slovenski igralec, reprezentančni branilec David Brekalo.

"V veselje nam je pozdraviti Jošta Urbančiča kot Dark Blue," se glasi naslov zadnje novice na strani Vikinga, ki je v minuli sezoni zasedel 11. mesto v 16-članski elitni ligi. Nova sezona na Norveškem se bo začela aprila.

Urbančič, ki je bil član vseh mlajših selekcij Slovenije, je kariero začel v Olimpiji, nato se je preselil v Domžale, zadnje partije pa je kot posojen igralec odigral v Gorici.

Po pisanju slovenskega portala nogomania.com bodo Norvežani zanj odšteli 300.000 evrov odškodnine (plus dodatnih 100.000 v obliki bonusov), Urbančič pa bo na leto prejel 150.000 evro bruto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.