Šport > Nogomet
22 ogledov

Mladi slovenski up navdušil Avstrijo

Kevin Kampl Gepa Pictures
Mladi slovenski nogometni reprezentant Kevin Kampl je v svojem premiernem nastopu v dresu Red Bull Salzburga navdušil avstrijsko nogometno javnost. "To je eden izmed najboljših nogometašev, ki sem jih videl igrati tukaj," je po tekmi dejal trener Rieda Heinz Fuchsbichler.

V Nemčiji rojeni slovenski nogometaš Kevin Kampl je lani nastopal za nemškega drugoligaša Aalen, letos pa je prav ob koncu prestopnega roka do leta 2016 podpisal pogodbo z avstrijskim Red  Bull Salzburgom, ki je zanj odštel tri milijone evrov.

"Kampl nas je prepričal. Pripravljeni smo graditi ekipo na novo in tvegati,“ so o nogometašu, ki je nase opozoril tudi v dresu mlade slovenske reprezentance, dejali v Salzburgu. Klub je v kvalifikacijah za Ligo prvakov senzacionalno izpadel proti prvaku iz Luksemburga in se verjetno tudi zato odločil za prevetritev svoje ekipe. "Tveganje" se jim je obrestovalo že na prvi tekmi, ko je bil ob domačem remiju proti Riedu v 8. kolu avstrijskega prvenstva najboljši posameznik v vrsti rdečih bikov.

Kampl je igral vseh 90 minut, po samostojni akciji s svoje polovice igrišča pa je s podajo sodeloval tudi pri edinem zadetku svojega moštva, ko je domače v 34. minuti v vodstvo popeljal Jonathan Soriana. Čeprav je Salzburg od 5. minute srečanja igral le z 10 nogometaši, je po zaslugi 21-letnega Slovenca dominiral na sredini igrišča, avstrijski mediji pa so zapisali, da je bila to najboljša predstava domačih v letošnjem prvenstvu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.