Šport > Nogomet
950 ogledov

Mladi talent se je zbudil po letu kome

Abdelhak Nouri EPA
Mladi nogometaš Ajaxa se je zbudil po 13 mesecih kome.

Mladi, 21-letni nekdanji nogometaš amsterdamskega Ajaxa, Abdelhak Nouri, se je prebudil iz kome, v kateri je bil vse od 13. julija lani, ko se je med pripravljalno tekmo proti Werderju v avstrijskem mestu Zillertal zgrudil na zelenico. Zaradi tega, ker je ostal brez kisika, je dobil trajno okvaro možganov, zato je že končal kariero.

Potem ko se je zbudil iz kome, je prepoznal ožje člane družine, s katero z gestami lahko tudi komunicira. "Telesa ne more premikati, lahko pa premika glavo. Odpira usta, dviga obrvi, na tak način se tudi sporazumeva z nami," je dejal njegov brat Abderrahim.

Abdelhak Nouri Žalostno Šport Na tisoče navijačev pred domom nesrečnega nogometaša

Mladega igralca, ki je športno pot začel v Ajaxu in septembra 2016 prvič zaigral za člansko ekipo, veljal pa je za enega najbolj obetavnih mladih igralcev te generacije, so zdravili v Amsterdamu, kamor so ga pripeljali iz bolnišnice v Innsbrucku.

Direktor amsterdamskega kluba, slavni Edwin van der Sar, še vedno meni, da bi lahko bilo stanje nesrečnega Nourija boljše, če bi defibrilator na igrišče prinesli takoj po nesrečnem dogodku.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.