Šport > Nogomet
609 ogledov

Množični izgredi, več kot 300 aretiranih!

Lille navijači Amsterdam policija neredi Epa
V Amsterdamu je imela policija v torek veliko dela.

Pred torkovo tekmo Lige prvakov med Ajaxom in Lillom je prišlo do navijaških izgredov, strasti je morala miriti policija. Več kot 300 gostujočih privržencev je aretirala, osem jih je ostalo v priporu, ostale pa so čez noč izpustili, je danes potrdila amsterdamska policija.

Ter Stegen Reus Foto/Video Šport Nemci jezni na sodnike, VAR spet zatajil

Izgredi so se začeli, ko so navijači francoskega kluba na eni od postaj podzemne železnice prižgali pirotehnična sredstva.

"Osem francoskih navijačev smo priprli. Osumljeni so nasilja na javnem mestu," je tvitnila policija v Amsterdamu, kjer je prišlo do izgreda. Po poročanju nizozemske tiskovne agencije ANP so morali zaradi neredov evakuirati dve postaji podzemne železnice in ustaviti promet.

Petar Stojanović Josip Iličić SLO Liga prvakov Šport V zagrebškem kotlu obračun slovenskih reprezentančnih prijateljev

Pri Lillu so obsodili izgrede in podali svojo plat zgodbe. V klubu so povedali, da so navijači mirno potovali na tekmo, ko je manjša skupina podpornikov na metroju prižgala pirotehnična sredstva in jih ustavila.

Policija je aretirala izgrednike kot tudi druge navijače. "Klub jasno obsoja tovrstno obnašanje in vse oblike nasilja," je za francosko tiskovno agencijo AFP dejal predsednik Lilla Gerard López in dodal, da so v klubu v stiku z nizozemsko policijo.

Srečanje je sicer gladko dobil Ajax (3:0). Na drugi tekmi skupine H je Valencia v gosteh ugnala Chelsea (0:1).

Samir Handanović Liga prvakov Liga prvakov Šport Vratar reševal Barcelono, poraz prvakov, le remi za Handanovića
Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.