Šport > Nogomet
15 ogledov

Mo portdil, Courtois na operacijo

Mourinho Manchester City Chelsea EPA
Portugalski trener Jose Mourinho je potrdil, da Thibaut Courtois potrebuje operacijo, zaradi katere bo moral počivati dlje časa. Papy Djilobodji, trdi Mourinho, v klub ni prišel zaradi njega.

José Mourinho je potrdil, da bo Chelseajev vratar Thibaut Courtois potreboval operacijo kolena, prepričan pa je, da bo Belgijec zaradi operativnega posega odsoten "kar nekaj časa". Belgijski reprezentant se je poškodoval med klubskim treningom in znova ga bo moral zamenjati Asmir Begović, ki je branil že na dveh tekmah v začetku sezone, potem ko je bil Courtois izključen in posledično suspendiran.

"Courtois se je poškodoval med treningom z vratarji. Ne morem vam povedati veliko, toda potrebuje operacijo desnega kolena, odsoten bo kar nekaj časa, toda ne morem biti specifičen glede tega, kako dolgo bo odsoten," je povedal strateg Chelseaja.

Mourinho je priznal, da je izguba prvega vratarja udarec za klub, a vztraja, da je Begović, ki so ga pripeljali kot zamenjavo za Petra Čecha, ki je odšel v Arsenal, sposoben namestnik. "Ni lahko imeti najboljšega vratarja, ki je poškodovan, toda dobro je imeti enega najboljših, ki je pripravljen za igro, mi pa imamo Begovića." je dodal.

Znova precej negativna novinarska konferenca se je nadaljevala z Mourinhovim razkritjem, da novega člana, senegalskega branilca Papyja Djilobodjija, ni izbral sam. Afričan je za okoli štiri milijone funtov v klub prestopil na zadnji dan prestopnega roka iz Nantesa, modri pa so se tako potolažili zaradi neuspešne snubitve Evertonovega branilca Johna Stonesa, ki bi jih sicer stal vsaj sedemkrat toliko.

Djilobodjija so imeli mnogi za poskus iz obupa, to pa se je le še potrdilo, ko ga Mourinho dan po prestopu ni uvrstil na seznam 25 igralcev za tekme v skupinskem delu Lige prvakov. "Ni bil moja izbira," je priznal Mourinho. "On je bil izbira nekoga, ki mu povsem zaupam. To je enako. Oseba, ki mi je povedala, da bi lahko Djilobodji bil fantastičen član ekipe je tisti, ki mi je povedal, da bi bil fantastičen (Kurt) Zouma."

Dodal je: "Ni v ekipi za Ligo prvakov, ker če bi bil, potem na seznamu ne bi bilo Kenedyja in (Bertranda) Traoréja. Če ju ne bi bilo, bi me vprašali, zakaj. Liga prvakov je dobra za njihov razvoj. Imeli bomo veliko smolo, če bi na prvih šestih tekmah potrebovali Djilobodjija. Ena reč so kratka tekmovanja, druga pa domače sezone."

Po tem, ko Chelseaju ni uspelo ujeti Stonesa in po prodaji Čecha - ki so mu bojda k rivalom Arsenalu dovolili navkljub Mourinhovemu nasprotovanju - in ob Chelseajevem slabem začetku sezone, se je začelo pojavljati vedno več ugibanj o odnosu med Portugalcem in lastnikom Romanom Abramovičem. Ta se je po dolgem času v petek pojavil na treningu kluba, na vprašanje glede namena obiska ruskega mogotca pa je Mourinho odrezavo odvrnil: "Mislite, da moram govoriti z vami glede tega, da lastnik pride v klub? To je moj problem. Ni mi potrebno odgovoriti."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.