Šport > Nogomet
1065 ogledov

"Moštvo izbiram na podlagi dolžine penisa"

Imke Wübbenhorst Cloppenburg Facebook
Nemška trenerka se je naveličala vprašanj na temo njenega spola, zato se je odločila za nekoliko drugačen pristop.

Imke Wübbenhorst je decembra lani postala prva ženska trenerka moštva v eni izmed petih najmočnejših lig v Nemčiji. Po prevzemu funkcije je bila deležna številnih novinarskih vprašanj na temo spola, kar je počasi načenjalo njeno potrpljenje.

Ko jo je novinar nemškega Welta v nedavnem intervjuju vprašal, ali bo pred vstopom v garderobo nogometaše opozorila, naj se ogrnejo z brisačami in zakrijejo svoje intimne predele, mu je postregla z veliko mero sarkazma ter ga tako postavila na svoje mesto.

"Seveda ne. Jaz sem profesionalka. Moštvo izbiram na podlagi dolžine penisa," je dejala Wübbenhorstova in požela salve smeha.

Tridesetletnica je petoligaša Cloppenburg prevzela v zaključku lanskega leta, njena glavna naloga pa je, da moštvo reši pred izpadom. Nekdanja profesionalna nogometašica je večji dela kariere igrala prav za Cloppenburg. Nekaj let se je kalila v vlogi pomočnice, lani pa je postala glavna trenerka ženske drugoligaške ekipe.

Z dobrim delom je očitno prepričala vodilne može kluba, ki so ji zaupali reševanje moškega petoligaša.

Wübbenhorstova si je dolgo želela priložnosti v moškem nogometu, vendar so njene prošnje vrsto let padale na neplodna tla. Zdaj se ji je končno nasmehnila sreča.

Nogometaši jo pri njenem delu podpirajo a vsi le niso bili povsem zadovoljni. Edem izmed pomočnikov ji je zabrusil, da za žensko že ne bo pobiral stožcev. Klub ga je zato odpustil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice