Šport > Nogomet
28 ogledov

Mou: "Pustimo sodnika, Barça je bila boljša"

jose mourinho real benfica Reuters
José Mourinho se po včerajšnjem porazu na prvi tekmi španskega superpokala proti Barceloni na Camp Nou (3:2) ni želel preveč ukvarjati s sodniki. Vsekakor nov pristop za portugalskega stratega po porazu.

"V prvem polčasu nisem užival. Včasih ne moreš igrati tako, kot si želiš, Barcelona nas je prisilila v spremembo stila igra, dobro so pritiskali na nas. Danes so bili preprosto boljši," je priznal "edinstveni".

Na novinarsko pobudo pa je pokomentiral sporni prvi zadetek Kataloncev, ki je bil dosežen iz, resda minimalnega, prepovedanega položaja. "Mislim, da je bila tisto resna napaka stranskega sodnika, bil je prepovedan položaj, a med sezono bom skušal čim manj komentirati sodniške odločitve. Pustimo zdaj to, domači so si zmago zaslužili," je malce milo za svoj običajni slog povedal José Mourinho.

barcelona real sociedad tito vilanova | Avtor: Reuters Reuters
Vilanova: "To je nogomet"

Na drugi strani se Tito Vilanova zaveda, da je napaka vratarja Victorja Valdesa, ki je omogočila drugi Realov gol, ki ga je dosegel Angel di Maria, precej premešala karte za povratni obračun. "Igrali smo dobro in kontrolirali tekmo večino časa, a proti ekipi, kot je Madrid, ne moreš pričakovati, da v določenem momentu ne bodo prevzeli pobude in si pripravili priložnosti. Dosežen rezultat odpira možnosti za obe ekipi na povratni tekmi. Oni imajo talentirane igralce in so sposobni zabiti iz malo priložnosti. Kar pa se tiče napake Valdesa ... V preteklosti je našemu klubu dal veliko. Gremo naprej, napake se dogajajo, to je nogomet," ni želel delati prevelike drame strateg Barcelone.

Povratna tekma bo odigrana v sredo na stadionu Santiago Bernabeu v Madridu, drugi spopad titanov se bo začel ob 22.30.

Komentarjev 1
  • d 12:45 24.avgust 2012.

    Valdes je mogoce veliko dal Barci, ampak mnogo let nazaj. Zadnjo sezono je branil katastrofalno in glavni krivec da niso osvojili LP in spansko ligo.