Šport > Nogomet
18 ogledov

Mourinho: "Osvojili bomo vse"

Pepe Casillas Reuters
Nocoj ob 22.30, prenos na Sportklubu, bo na sporedu prvi el clasico sezone, superpokalni obračun Barcelone in Reala na Nou Campu.

Realov branilec Pepe bo izpustil superpokalni el clasico zaradi poškodbe, ki jo je ob trku z Ikerjem Casillasom staknil na zadnji tekmi španskega prvenstva proti Valencii. Med okrevanjem Portugalec ne sme gledati televizije ter uporabljati telefona in računalnika. Poleg tega ima tudi omejeno število obiskov. "Pepe je želel, da bi rad zaigral, vendar smo mu strokovni štab in medicinska ekipa to odsvetovali. Nima smisla, da tvegamo na takšni tekmi. Na naslednji tekmi z getafejem bo nastopil brez težav, potrebuje nekaj dni počitka,“ je dejal Jose Mourinho in oznanil, da ga bo zamenjal Raul Albiol.

Mourinho se je nato preselil na temo večnega derbija. "Če bi izgubili superpokal, bi bili potem bolj motivirani za osvojitev lige. Gre za najmanj pomembno lovoriko od štirih, za aktere igramo in menim, da nima pretiranega vpliva na sezono. Ampak še vedno si želimo osvojiti superpokal in prepričan sem, da tudi naši tekmeci. Proti največjemu tekmecu si nikoli ne želiš poraza, niti poleti,“ je med drugim dejal na tiskovni konferenci in dodal: "Prvenstvo menjam za superpokal, ampak se bojim, da bomo osvojili tudi to," je v svojem slogu še dodal Mou.

Tudi njegov kolega Tito Vilanova se ne obremenjuje preveč s prvim el clasicom sezone: "Tekma je pomembna, vendar službe ne bi opravljal na pravi način, če bi se obremenjeval s tem, da bi bo ob porazu svet padel na glavo.“ Novi šef stroke Kataloncev se še ni odločil, ali bi priložnost dal tudi Alexu Songu.

Še ena zanimivost: Katalonci so v zadnjih medsebojnih obračunih z Realom izgubili le eno srečanje, kar je za njih v vsakem primeru optimističen podatek. Na drugi strani pa je Mourinho na zadnjih štirih tekmah Nou Camp samo enkrat zapustil poražen.

CR7: Potrebujem še deset dni

Medtem ko je sodeč po igri v prvem kolu španskega prvenstva prvi zvezdnik Barcelone Lionel Messi že v pravi formi (dva zadetka), pa je povsem drugačna zgodba s prvo zvezdo belega baleta, Cristiana Ronalda. Portugalec ni bil zadovoljen s svojo igro proti Valencii (1:1), navijači Reala pa bodo očitno še nekaj časa čakali na najboljšo formo svojega ljubljenca. "Potrebujem še deset dni in bom v pravi formi," je sporočil Ronaldo, ki bo moral že danes pokazati vsaj delček svojega bogatega znanja, če Real želi ugoden izid pred povratno tekmo v Madridu.

Španski superpokal, prva tekma (Barcelona):

Ob 22.30:
Barcelona - Real Madrid

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.