Šport > Nogomet
20 ogledov

Barcelonin vratar ohranil upanje za Real

Valdes v novi sezoni brani v izvrstni formi, saj je v jesenskem delu v 15 dvoboj Žurnal24 main
Prva tekma španskega superpokala na stadionu Camp Nou med Barcelono in madridskim Realom se je končala z zmago domačih s 3:2. Barcelona je po vodstvu Reala že povedla s 3:1, nato pa je na pomoč belemu baletu priskočil kar Victor Valdes in tako bo povratna tekma prihodnjo sredo še kako vroča.

Po začetnem otipavanju, ko je Real pričakovano prepustil posest žoge in sredino terena Barceloni, v katerem si nobena izmed ekip ni uspela priigrati večjih priložnosti za dosego zadetka, je prvi pravi poizkus pripadel domačim, ko je Dani Alves v 19. minuti ostal sam na desnem boku in v kazenskem prostoru našel Lionela Messija, ki pa je sprožil mimo vrat Ikerja Casillasa.

Tudi naslednja priložnost je bila predvsem delo Messija, ki je v 29. minuti strel po tleh usmeril mimo leve vratnice gola Reala. Gostje so odgovorili dve minuti zatem, ko se je po hitrem protinapadu v obetavni situaciji v kazenskem prostoru domačih znašel Karim Benzema, ki pa ni uspel zaposliti Cristiana Ronalda pred vrati Victorja Valdesa.

Barcelona je prevladovala tudi v zadnji tretjini prvega polčasa, a razen nekaj prostih strelov in poizkusov od daleč, si resnih prilik za gol ni uspela priboriti. Prvih 45 minut se je tako končalo z začetnim izidom - 0:0.

barcelona real sociedad leo messi | Avtor: Reuters Reuters
Eksplozija zadetkov v drugem delu

Tudi na začetku drugega polčasa smo spremljali umirjeno predstavo z obeh strani, nato pa dva zadetka v le eni minuti! najprej je po kotu Mesuta Özila Ronaldo v pobegnil Sergiu Busquetsu in zabil z glavo, le slabo minuto zatem pa je že sledilo izenačenje, ko je Pedro dobro vnovčil dolgo podajo Javierja Mascherana in zabil žogo mimo Casillasa v mrežo Reala.

Barcelona si je že sedem minut kasneje priigrala novo lepo priložnost, ko je poizkus Messija obranil madridski vratar in žogo izbil v kot, po katerem je z glavo streljal Gerrard Pique, a je sprožil za las mimo gola. Real je odgovoril že čez dobri dve minuti, a so poizkusa Özila in Jose Marie Callejona domači branilci še pravočasno blokirali.

V 70. minuti je Barceloni uspel popoln preobrat, ko je po prekršku Sergia Ramosa v kazenskem prostoru Messi uspešno izvedel enajstmetrovko in domače popeljal v vodstvo. Le sedem minut kasneje je Barcelona še povečala svoje vodstvo, ko je po lepi samostojni akciji Andresa Inieste zadel Xavi.

V 85. minuti je najprej Casillas obranil 100-odstotno priložnost Messiju, v protinapadu pa je zabil Real in to potem, ko so domači branilci že razrešili situacijo in žogo podali Valdezu, ki pa se je spravil v preigravanje Angela Di Marie, ki pa je to izkoristil in domačemu vratarju odvzel žogo, nato pa zabil v prazno mrežo.

Do konca tekme večjih priložnosti nismo več videli, tako da se je tekma končala z rezultatom 3:2. Povratna tekma sledi v sredo na stadionu Santiago Bernabeu, z začetkom ob 22.30.

Španski superpokal, prva tekma, Camp Nou:

Barcelona : Real Madrid  3:2 (0:0)
Pedro (56), Messi (70/11m), Xavi (77); Cristiano Ronaldo (55), Di Maria (85)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.