Šport > Nogomet
22 ogledov

Mou: Slabo sojenje? Imel sem že slabše

Mourinho žoga Manchester City Real Madrid Liga prvakov EPA
Jose Mourinho se je po tekmi z Manchester Cityjem v Ligi prvakov, na kateri se je Real Madrid z remijem (1:1) uvrstil v osmino finala, razgovoril o sojenju na stadionu Etihad in njegovih predhodnih izkušnjah z delivci pravice ...

Madrid je odigral odlične prve pol ure proti Manchester Cityju in ob golu Karima Benzemaja zapravil še kar nekaj čistih priložnosti, nato pa so angleški prvaki vzpostavili ravnotežje in imeli rahlo terensko premoč. Slabih dvajset minut pred koncem je italijanski sodnik Gianluca Rocchi pokazal na belo točko po kontaktu Alvara Arbeloe in Sergia Agüera v kazenskem prostoru in izključil španskega branilca zaradi drugega rumenega kartona. Glede na predhodno sodniško merilo je bil prekršek dosojen kar malce strogo in na novinarski konferenci po tekmi so predstavniki sedme sile seveda takoj povprašali Portugalca o njegovem mnenju glede delilcev pravice.

"V prvem polčasu smo imeli dovolj priložnosti, da bi povedli z 2:0 in tako odločili tekmo, a nam ni uspelo. Sicer pa smo imeli tekmo razmeroma pod kontrolo, a nam ni uspelo zmagati, saj smo dobili gol iz enajstmetrovke in ob tem prejeli rdeči karton. Vi presodite, ali je bil prekršek ali ne, jaz sem le na klopi. Če je bil prekršek in rdeči karton, v redu; če pa ni bil, potem pa ne morem nič," je začel "The Special One".

"V Ligi prvakov imam že veliko slabših spominov. Izgubil sem polfinale, zaradi gola, ko žoga ni prešla črte (Chelsea – Liverpool, op. p.). Potem je bil slučaj, ko je Pepe "zlomil" golenico Alvesu proti Barceloni. Dvakrat sem izgubil polfinale po enajstmetrovkah ... Z Interjem sem v Barceloni moral več kot uro povratno tekmo polfinala odigrati z deseterico (Thiago Motta in Sergio Busquets, op. p.) ... Vse to so bili precej slabši trenutki zame, tokratna izkušnja je bila med bolj sprejemljivimi," je nadaljeval Portugalec.

Nekaj je imel povedati tudi glede svoje zgodovine z Rocchijem. "V Italiji vedo, kakšen je. Ko smo z Interjem igrali mestni derbi proti Milanu, smo večino tekme imeli igralca manj, na koncu celo dva in ob tem je dosodil še neobstoječo enajstmetrovko. Na tej tekmi pa tole ... Tudi pomočnik sodnika je dejal, da je bil prekršek. A jaz bom zdaj raje tiho, saj mi grozi suspenz Uefe. Rad bi se jim zahvalil za darilo, ki so mi ga dali za mojo stoto tekmo v Ligi prvakov," še ni hotel končati strateg Madrida.

"Po izključitvi nismo imeli druge opcije, kot se samo braniti, saj nam je zadostovala že točka. City ima dobro moštvo z veliko talentiranimi napadalnimi igralci in ob pomanjkanju nogometašev in brez vezistov, kot je npr. Michael Essien na klopi, nismo hoteli dodatno tvegati, to ni bilo potrebno. Ekipa je delala zelo trdo. Naš cilj je bil, da se uvrstimo v osmino finala še pred zadnjo tekmo z Ajaxom," je zaključil Mou.

Komentarjev 1
  • McClain 14:37 22.november 2012.

    Porabili pa so krompirja za 10 ozimnic, da jih ni City pojedel, ker so bili 30% boljsi