Šport > Nogomet
18 ogledov

Mourinho: "Cole bo na klopi ali tribuni"

Mourinho Chelsea Crystal Palace Premier League Anglija liga prvenstvo Youtube
Vodja strokovnega štaba pri Chelseaju je pred ponedeljkovim derbijem angleškega prvenstva proti Arsenalu spregovoril o igri svoje ekipe, spotoma pa je pokomentiral še obisk Ashleya Cola pri nekdanjih soigralcih.

Trener Chelseaja José Mourinho je prepričan, da mora njegova ekipa bolje delovati v obrambi, v napadu pa se bodo osredotočili na kvalitetnejšo posest žoge in boljše postavljanje. Londonski Modri na zadnjih tekmah namreč težko dosegajo zadetke in izgubljajo dvoboje z minimalno razliko. V torek jih je iz ligaškega pokala po podaljšku presenetljivo izločil Sunderland (2:1).

Portugalec je ostal zvest svoji usmeritvi in je dejal, da je najboljši odgovor na to, da žoga noče v mrežo, boljše branjenje. "Lahko se izboljšamo tako, da imamo več varovalk, ko smo mi v posesti žoge. Trenutno ne kaznujemo tekmecev z doseženimi goli, čeprav imamo veliko priložnosti za to. V vsakem dvoboju smo dominantni in na vseh tekmah, ki smo jih izgubili, smo imeli večjo posest žoge od nasprotnika," je začel Mourinho.

"Delali smo le na defenzivi"

"Ne moremo pustiti, da se igralci skrijejo za dejstvo, da nam žoga pač ne gre v gol. Danes zjutraj smo delali le na izboljšanju igre v defenzivi," je načrte za boljšo formo obelodanil Mou.

V zadnjih dneh je nekaj prahu dvignil tudi bočni nogometaš Chelseaja Ashley Cole. Angleški reprezentant je namreč, v dokaj "veselem" stanju, obiskal zabavo v maskah, ki so jo priredili njegovi nekdanji soigralci pri Arsenalu. Cole je za druženje s Topničarji izbral napačen teden, saj bo Arsenal v ponedeljek naslednji tekmec moštva s Stamford Bridga. Njegovo mesto v prvi enajsterici vse bolj pogosto zaseda Bask César Azpilicueta.

Z zmago prvi v mestu

"Ashley Cole bo v ponedeljek na klopi ali pa na tribuni. Glede tega (druženja z nogometaši Arsenala, op. a.) imam mnenje, a ga bom zadržal zase. Vsi igralci so imeli prost dan. Nisem njihov oče, sem trener. Lahko jih kontroliram, ko so z mano, ko pa niso z mano, pa na njih nimam vpliva. Več ne bi komentiral. Tudi Ashleyu nisem povedal svojega mnenja, ker mi ga ni treba. Imam samo svoje mnenje," se Portugalec ni želel spuščati v medijsko obračunavanje s svojim varovancem.

Arsenal je trenutno prvi v Premier league, Chelsea je tretji za drugim Liverpoolom. Z zmago bi se fantje iz zahodnega dela britanske prestolnice zavihteli pred Topničarje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.