Šport > Nogomet
10 ogledov

Mourinho pred tekmo prebira Biblijo

jose mourinho EPA
José Mourinho je v intervjuju za japonsko revijo Sports Graphic Number spregovoril o nenavadnem ritualu, ki ga opravi pred vsako tekmo.

''Na svetu je samo en José Mourinho,'' je v intervjuju za japonsko revijo povedal trener Chelseaja. ''Težava je v tem, da si mnogi želijo govoriti o meni, tudi tisti, ki me sploh ne poznajo,'' je dodal portugalski strateg, ki se je dotaknil številnih tem. Med drugim je spregovoril o svoji javni podobi, odnosu z nogometaši in ritualom, s katerim se pomiri pred tekmo.

Odkritost ga je stala Kagawe

Japonske medije je presenetil s podatkom, da je želel v Španijo pripeljati Šinjija Kagawo. ''Želel sem si, da bi Kagawa igral za Real Madrid. Pogovarjali smo se z njim in bili smo pred podpisom, vendar sem mu iskreno povedal, da je Mesut Özil moja prva izbira. To sem mu povedal zato, ker ne maram ničesar skrivati. Na koncu je izbral Manchester United, ker je verjetno menil, da bo v Angliji več igral,'' je povedal Mourinho, ki je znan po vihravem odnosu s svojimi nogometaši.

Prijateljstvo med igralcem in trenerjem

''Trener in igralec lahko postaneta prijatelja. Ko sem se poleti vrnil v Chelsea, sem svojemu prijatelju Franku Lampardu naprej povedal: 'Star si 35 let, če boš v formi, boš igral, če ne, boš sedel na klopi'. Odvrnil mi je: 'Poznam te od svojega devetega leta, vedel sem, da boš to rekel.' Če se igralec in trener resnično razumeta, potem sta lahko prijatelja,'' je povedal 50-letnik.

Ritual pred tekmo

V zaključku intervjuja je spregovoril o ritualu, ki mu pred pomembnimi tekmami pomaga ohraniti trezno glavo. ''Pred tekmo v svoji sobi nekaj minut prebiram poglavje iz Biblije. To me vedno navda s pozitivnim občutkom,'' je razkril Mourinho.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.