Šport > Nogomet
11 ogledov

Mourinho: Ti si miki miška

jose mourinho Reuters
José Mourinho je po remiju z West Bromwichem, ki ga je zaznamovala sumljiva enajstmetrovka v korist Chelseaja, branilca Jonasa Olssona označil za mikija miško.

Na dan prihajajo nove informacije o dogajanju po tekmi med Chelseajem in West Bromwichem, ki se je na stadionu Stamford Bridge končala z neodločenim izidom (2:2).

Portugalski strateg je bil samo še nekaj sekund oddaljen od prvega ligaškega poraza na domačem stadionu londonskega kluba, odrešil pa ga je sodnik, ki je po prekršku nad Ramiresom v 94. minuti pokazal na belo točko.

Sumljivo dosojena enajstmetrovka je dvignila veliko prahu, Mourinho pa je na tiskovni konferenci po tekmi povedal, da je bila sodniška odločitev ''nedvomno pravilna''. Še več, Portugalec je prepričan, da bi moral sodnik razveljaviti drugi zadetek gostujoče ekipe zaradi prekrška nad Branislavom Ivanovićem.

Tekma se je nadaljevala v tunelu

Dogajanje se je z zelenice preselilo v tunel, kjer so verbalno obračunali trener Chelseaja in nogometaši West Bromwicha. Angleški Telegraph poroča, da je bilo v soočenje vpletenih skoraj 20 ljudi, med najglasnejšimi pa je bil gostujoči branilec Jonas Olsson, ki je Mourinhu zabrusil: ''Utihni in od***i.'' Portugalski strateg mu ni ostal dolžan in je nemudoma razvrednotil njegove nogometne sposobnosti. Napete strasti so se na srečo umirile, preden je prišlo do fizičnega obračunavanja, še poročajo angleški mediji.

Trener West Bromwicha Steve Clarke – Mourinhov nekdanji pomočnik na Stamford Brodgeu – je po tekmi svoje nogometaše pozval, naj se osredotočijo na prihodnosti. ''Tri točke smo imeli v žepu in kruto so nam bile odvzete. Jezen, razočaran in žalosten sem za svojo ekipo, ker si je zaslužila zmago. Menim, da ne smeš vztrajati v preteklosti. Treba je iti naprej in se pripraviti na derbi z Villo. Sodniki so ljudje in ne bom jih kritiziral, vendar upam, da bomo skozi sezono deležni pravičnih odločitev,'' je dejal Clarke.

Šaljiv odgovor West Broma

Pat Frost, ki skrbi za opremo nogometnega kluba West Bromwich, želi za naslednjo tekmo proti Chelseaju igralcem priskrbeti 20 parov ušes Mikija Miške.

West Bromwich se namerava s tem na šaljiv način odzvati na besede Joséja Mourinha, zato razmišljajo, da bi nogometaši pred naslednjo tekmo z londonskim klubom nosili ušesa legendarnega risanega junaka. ''Bomo videli, če lahko dobimo 20 parov velikih ušes v stilu Mikija Miške. Fante bomo prosili, če jih lahko nosijo med ogrevanjem, ko bo Chelsea gostoval pri nas,'' je na Twitterju zapisal Frost.

chelsea | Avtor: Reuters Reuters

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.