Šport > Nogomet
875 ogledov

Mourinho dobil cmok v grlu, komaj zadržal solze

jose mourinho Print Screen
Minilo je natanko osem mesecev, odkar je José Mourinho dobil nogo pri Manchester Unitedu.

Eden najboljših trenerjev na svetu José Mourinho je iskreno priznal, kako močno pogreša nogomet. Portugalec je bil nazadnje trener Manchester Uniteda, a se je moral po samo dveh letih in pol posloviti od Old Trafforda.

Po prevzemu angleškega velikana leta 2016 je izrazil željo, da bi na klopi Uniteda ostal tako dolgo kot sloviti Sir Alex Ferguson (1986-2013), a ga je vodstvo odslovilo še pred koncem koledarskega leta, potem ko so njegovi varovanci zmagali le sedem od 17 ligaških tekem. 

Mourinho je tako še drugič zapored ostal brez službe pred iztekom pogodbe. Leta 2015 so se ga predčasno znebili pri Chelseaju, s katerim je v dveh intervalih sicer osvojil kar osem lovorik. 

Portugalec je trenutno brez kluba, čeprav se njegovo ime vseskozi povezuje s številnimi evropskimi velikani. Sicer je ostal povezan z nogometom in se tudi preizkusil v vlogi strokovnega komentatorja, a njegova velika ljubezen ostaja trenerski poklic. "Pogrešam nogomet, andrenalin, igrišče, mojo službo," je nedavno povedal za Gazzetto dello Sport in razkril, da se uči nemškega jezika.

Jose Mourinho The Special One Šport Jose Mourinho ima novo službo! Debitira na velikem derbiju

V prihajajočo sezono bo prvič po 18 letih krenil kot gledalec, kar ga navdaja s tesnobnimi občutki.  "Od trenutka, ko sem vstopil v svet profesionalnega nogometa, sem v sebi začutil nekakšen klik. Odltej so bile to vedno resne stvari, s katerimi sem se nepretrgoma ukvarjal do zdaj. Zdaj imam končno odmor in namesto, da bi užival, ga pogrešam," je dejal "Edini", pri tem pa le s težavo zadrževal solze.

Čustveni prizor se je dotaknil tudi nekaterih njegovih nekdanjih varovancev. "Legenda. Tudi mi te pogrešamo. Hitro se vrni," mu je sporočil vezist Monaca in nekoč dolgoletni član Chelseaja Cesc Fábregas.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.