Šport > Nogomet
29 ogledov

Mourinho: "Dvomim, da so pričakovanja lahko višja"

real madrid manchester united jose mourinho EPA
Pred torkovim epskim povratnim obračunom osmine finala Lige prvakov med Manchester Unitedom in madridskim Realom na Old Traffordu je svoje misli strnil strateg Špancev José Mourinho, svoje pa je dodal tudi Xabi Alonso. Prva tekma na Santiagu Bernabéuu se je končala z izidom 1:1.

"Svet se bo ustavil in gledal naš obračun. Dvomim, da so pričakovanja pred tekmo lahko višja, kot so pred tem srečanjem," je na novinarski konferenci pred tekmo osmine finala Lige prvakov proti Manchester Unitedu dejal trener Real Madrida, Portugalec José Mourinho.

"Nihče ne more vedeti, kaj se bo zgodilo, saj sta ekipi tako izenačeni," je glede napovedi pojasnil Mourinho, ki je s svojo ekipo v zadnjih dnevih dvakrat premagal večnega tekmeca Madridčanov Barcelono.

"Naša čustva bi bila enaka, ne glede na ta dva rezultata. Prva zmaga nas je popeljala šele v finale pokala, druga pa je prišla v prvenstvu. V prvenstvu, ki ga ne moremo dobiti. To pa je Liga prvakov. To so ločena tekmovanja z različnimi čustvenimi vložki, a gotovo je bolje priti sem (na Old Trafford, op. p.) v obdobju, ko so igralci srečni in v katerem so dvakrat premagali rivala. Trenutek je zadovoljiv," je o trenutni formi in počutju v taboru Los Blancos povedal "The Special One".

Tudi United je v izvrstni formi, na zadnji prvenstveni tekmi so varovanci Sira Alexa Fergusona visoko premagali Norwich (4:0). "United je v fantastičnem naletu. Uvrstili so se v četrtfinale pokala FA in prvenstvo praktično osvojili že v marcu. Že mesece niso izgubili tekme, a tudi mi smo v dobri formi v letu 2013," je zaključil 50-letnik iz Setubala.

Xabi Alonso: "Ekipa ni samo Cristiano Ronaldo"

real madrid manchester united xabi alonso | Avtor: EPA EPA

Tekma bo posebna za Cristiana Ronalda, ki se bo vrnil na stadion, na katerem je dosegel svetovno slavo. Xabi Alonso je zatrdil, da to na Portugalca ne bo vplivalo.

"Cristiano Ronaldo bo sprejet pozitivno, a ko se bo tekma začela, bo na vse to pozabil in to nanj ne bo vplivalo. Včasih je težko igrati proti bivšemu klubu, toda za nas je ta tekma odločilnega pomena in dal bo vse od sebe," je glede Cristianove situacije dejal odlični baskovski vezist.

"Če bo Cristiano igral dobro, bomo imeli več možnosti za zmago, a tudi z njim v moštvu lahko izgubimo. Ta ekipa ni samo Ronaldo. Drugi igralci imajo velik vpliv na našo igro," je še dodal nekdanji član Liverpoola, ki je gotovo eden od tistih, ki daje prevladujoč ton igri Madrida.

Komentarjev 1
  • hubertfast 06:44 05.marec 2013.

    To bo res tekma, pravi atomski nogomet. Finale pred finalom.