Šport > Nogomet
19 ogledov

Mourinho naj bi podpisal s Chelseajem

jose mourinho EPA
Angleški mediji po porazu Real Madrida v polfinalu Lige prvakov še naprej navajajo, da se José Mourinho vrača v London. Portugalec naj bi se na Stamford Bridge uradno vrnil 1. julija, z lastnikom kluba Romanom Abramovičem pa naj bi podpisal pogodbo v višini 14,5 milijona evrov.

José Mourinho naj bi po neuspelem povratku v polfinalu Lige prvakov, kjer je Real Madrid izločila Borussia Dortmund, nepreklicno zapuščal Madrid. Še več, angleški mediji celo navajajo, da se je ''Edini'' sestal z Romanom Abramovičem in podpisal pogodbo v višini 14,5 milijona evrov. Daily Mail navaja, da se Mourinho na Stamford Bridge vrača 1. julija, in dodaja, da je Abramovič za odkup portugalskega stratega Realu pripravljen plačati 17 milijonov evrov.

jose mourinho | Avtor: EPA EPA
André Villas-Boas, nekdanji pomočnik Joséja Mourinha, je izrazil prepričanje, da je Portugalec pogodbo že podpisal.

Villas-Boas je z Moujem sodeloval pri Portu, Interju in Chelseaju, v zadnjih letih pa nista imela veliko stikov.

''Prepričan sem, da je že sprejel odločitev. Izgleda, da se z veseljem vrača v Anglijo in Chelsea je eden izmed klubov, ki išče trenerja, zato bo verjetno pristal tam,'' je povedal Portugalec in dodal: ''Imel bi ogromen vpliv. Navijači in igralci že dolgo vzklikajo njegovo ime. Končna odločitev bo pripadla lastniku kluba.''

Na vprašanje, kakšen je odnos med nekdanjima sodelavcema, je Villas-Boas povedal: ''V redu. Nisem ga videl že več let. Segel mu bom roko.''

Mourinho bo v Londonu zamenjal Rafaela Beníteza, ki svoje igralce poziva, naj sezono zaključijo v velikem slogu. Chelsea ima namreč priložnost, da z zmago proti Benfici osvoji Evropsko ligo, ne glede na razplet pa so Benítezovi dnevi, ki med navijači uživa zelo nizko podporo, nedvomno šteti.

''Edini'' vse zanika

Mourinho je na številna medijska namigovanja, da naj bi po letošnji sezoni zapustil Real, na novinarski konferenci v Madridu zatrdil: "Nisem sprejel še nobene odločitve o tem, ali bom ostal ali prestopil. Po koncu sezone se bom usedel in pogovoril z vodilnimi ljudmi v Realu. Najprej pa bom o vsem govoril s svojo družino, z ženo in otroki."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.