Šport > Nogomet
1107 ogledov

Mourinho po tekmi zajokal pred kamerami

Jose Mourinho Profimedia
Portugalski strateg je osvojil še peto evropsko lovoriko.

Potem ko je Roma v finalu nogometne konferenčne lige z 1:0 premagala nizozemski Feyenoord, je portugalski strokovnjak na klopi rimskega kluba Jose Mourinho v svojem petem evropskem finalu še petič zmagal. In to s štirimi različnimi klubi. Pred Romo je 59-letni trener evropske lovorike osvojil še s Portom, Interjem in Manchester Unitedom.

S tem je postal prvi trener v zgodovini, ki je osvojil ligo prvakov, pokal Uefe, evropsko ligo ter konferenčno ligo in komaj drugi trener v zgodovini s petimi evropskimi pokali. Pred njim je to uspelo Italijanu Giovanniju Trapattoniju, ki je z Juventusom (leta 1985) osvojil pokal prvakov, dva pokala Uefe (1977, 1993), pokal pokalnih zmagovalcev (1984) in pokal Uefe (1991) z Interjem.

Roma Konferenčna liga Šport Prva lovorika za Mourinha in Romo

Mourinho je s Portom osvojil svojo prvo evropsko krono, ko je leta 2003 zmagal v pokalu Uefe in v finalu premagal Celtic s 3:2. Naslednje leto je Mourinho, ki je sebe po prihodu k Chelseaju poimenoval The Special One (Posebni), s Portom postal evropski prvak po končni zmagi proti Monacu s 3:0.

Sledilo je novo zmagoslavje v ligi prvakov, tokrat z Interjem. Nerazzurri so bili leta 2010 v finalu boljši od Bayerna z 2:0. Sedem let pozneje je portugalski strokovnjak popeljal Manchester United do slavja v evropski ligi, potem ko so rdeči vragi v finalu premagali Ajax z 2:0.

Jose Mourinho | Avtor: Profimedia Profimedia

Mourinho je niz uspehov v finalu evropskih pokalov zdaj nadaljeval tudi na klopi Rome z zmagoslavjem v konferenčni ligi proti Feyenoordu. Nov uspeh je Porugalec doživel zelo čustveno, pred kamerami ni skrival solz. "Izpisali smo zgodovino. Zavrnil bom vsako ponudbo. Pustite govorice, ostajam trener Rome," je po tekmi dejal Mourinho.

"Takoj po prihodu v klub, sem vedel, kako pomembno je to tekmovanje za Romo. To je bila zgodovina, izpisali smo jo. Veliko moči smo vložili v to tekmovanje," je še izjavil portugalski strateg, ki je rimskemu klubu prinesel prvo evropsko lovoriko.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice