Šport > Nogomet
1360 ogledov

Slovenski reprezentant z mojstrovino mož odločitve v Evropi!

Jasmin Kurtić Epa
Paok je po golu Kurtića premagal Gent.

Grški Paok je na četrtkovi prvi tekmi osmine finala Konferenčne lige premagal belgijski Gent z 1:0. Eden od junakov dvoboja v Solunu je bil slovenski reprezentant Jasmin Kurtić, ki je edini gol na tekmi dosegel v 58. minuti. Povratna tekma bo 17. marca v Belgiji.

Kurtić je sicer edini slovenski nogometaš, ki se je uspel prebiti v osmino finala Konferenčne lige, kjer pa njegovemu Paoku po prvi tekmi kaže zelo dobro, saj se bodo črno-beli iz Soluna v Belgijo odpravili s prednostjo zadetka, potem ko je na prvi tekmi zmagovalca s pravo mojstrovino odločil ravno slovenski reprezentant.

S prostega strela je namreč v 58. minuti uspel prelisičiti živi zid Belgijcev ter presenetiti vratarja Davyja Roefa. A Grkom na povratni tekmi ne bo lahko, še posebej zato, ker se bodo z neugodnim domačinom morali pomeriti brez svojega ključnega igralca, saj bo Kurtić manjkal zaradi kazni rumenih kartonov, potem ko si je novega zaradi nešportnega obnašanja prislužil v 79. minuti prve tekme, vsega minuto preden je bil zamenjan.

Kako hud udarec bo to za nogometaše solunskega velikana, najlepše kaže dejstvo, da nogometaš, ki je v Grčijo posojen iz Parme, letos igra v življenjski formi in je kljub poziciji veznega igralca najboljši strelec grškega prvenstva, kjer je na 22 tekmah dosegel kar 15 zadetkov, dva je dosegel tudi na štirih pokalnih tekmah, na omenjeni tekmi pa je dočakal še svoj prvi evropski gol v klubski karieri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice