Šport > Nogomet
159 ogledov

V četrtfinalu tudi slovenski reprezentant

PAOK Profimedia
Paok brez Kurtića v četrtfinale konferenčne lige.

Nogometaši Marseilla, PSV Eindhovna, Leicester Cityja, Bodo/Glimta, Rome, Paoka, Feyenoorda in praške Slavie so četrtfinalisti konferenčne lige.

Paok, pri slednjem zaradi kartonov ni igral slovenski reprezentant Jasmin Kurtić, strelec edinega zadetka na prvi tekmi, je izločil belgijski Gent, potem ko je tudi v gosteh v osmini finala zmagal, in sicer z 2:1. Jose Crespo in Douglas Augusto sta tokrat zadela za Grke.

Marseille si je osmerico priboril v boju z Baslom. Na prvi tekmi osmine finala je doma zmagal z 2:1, z enakim izidom pa je slavil tudi v Švici. Domači so sicer povedli, nato pa sta Francozom napredovanje zagotovila Cengiz Under v 74. in Valentin Rongier v tretji minuti sodniškega dodatka.

PSV in Koebenhavn sta se na prvi tekmi v Eindhovnu razšla s 4:4, danes pa je na Danskem nizozemska zasedba zanesljivo opravila svoje delo in zmagala s 4:0. Dva gola je prispeval izraelski reprezentant Eran Zahavi.

Leicester City je Rennes izločil po tem, ko ga je doma premagal z 2:0 in danes v Franciji izgubil z 1:2. Odločilni gol za Angleže je v 51. minuti prispeval Wesley Fofana.

Obračun AZ Alkmaarja in Bodo/Glimta je odločil podaljšek. Prvo tekmo so Norvežani doma dobili z 2:1, takšen pa je bil izid - tokrat v korist Nizozemcev - po rednem delu povratne tekme. Sledil je dodaten del igre, v katerem je v 105. minuti odločilen zadetek dosegel Alfons Sampsted in tako izničil tudi dva gola domačega nogometaša Evangelosa Pavlidisa.

Roma je na prvi tekmi v gosteh premagala Vitesse z 1:0, Nizozemci pa so v Rimu z enakim izidom vodili do prve minute sodniškega dodatka, takrat pa je Rimljane med osmerico spravil gol Tammyja Abrahama.

Tammy Abraham | Avtor: Profimedia Profimedia

Feyenoord je že v gosteh nadigral Partizan in ga ugnal s 5:2, tokrat pa je srbskega predstavnika premagal še s 3:1. Veliko golov je bilo tudi v dvoboju praške Slavie in Linza. Prva je prvo tekmo doma dobila s 4:1, tokrat pa v gosteh izgubila s 3:4, kar pa je bilo dovolj za napredovanje. Philipp Wiesinger je sicer dvakrat zadel za Avstrijce, ki so od 42. minute igrali z igralcem več, od 85. pa celo z dvema. V zaključku so to unovčili za zadnja dva tolažilna gola.

Žreb četrtfinalnih parov bo v petek.

Izidi:
                                                           prve tekme
AZ Alkmaar - Bodo/Glimt              2:2 (2:1, 2:1)            1:2
Basel - Olympique Marseille         1:2 (0:0)                 1:2
Koebenhavn - PSV Eindhoven         0:4 (0:2)                 4:4
Stade Rennes - Leicester City        2:1 (1:0)                 0:2
Roma - Vitesse                    1:1 (0:0)                 1:0
Feyenoord - Partizan Beograd       3:1 (1:0)                 5:2
Gent - Paok                        1:2 (1:1)                 0:1
Linz - Slavia Praga                  4:3 (1:2)                 1:4
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice