Šport > Nogomet
0 ogledov

Mourinho v Realu do 2016, prepričal še Higuaína

Mourinho Ronaldo Athletic Bilbao Real Madrid Liga BBVA Španija liga prvenstvo Reuters
José Mourinho je podaljšal pogodbo z madridskim Realom. Poslej mu bo veljala do leta 2016. Portugalec se je klubu pridružil leta 2010 iz Interja, v letošnji sezoni pa z Realom osvojil prvi španski naslov po štirih letih. Na isti dan je Mourinho k ostanku v Madridu prepričal tudi napadalca Gonzala Higuaína.

Real Madrid je v minuli sezoni v španski ligi postavil novi točkovni rekord s 100 točkami na 38 tekmah ter strelskega s 121 goli v ligi. José Mourinho je osvojil sedmi naslov v karieri, dva je pridelal na Portugalskem s Portom, dva v Angliji s Chelseajem, dva v Italiji z Interjem. Pod Portugalcem je Real v dveh sezonah zabil 322 golov na 117 tekmah. Novico je beli balet objavil na svoji uradni spletni strani (www.realmadrid.com).

"(Sir Alex, op. a.) Ferguson mi je bil kot oče, naučil me je mnogo stvari, z njim sem zaključil en zelo lep cikel. Mou je, na drugi strani, najboljši trener na svetu," je Mourinha v nedavnem intervjuju za časnik As pohvalil njegov rojak in klubski varovanec Cristiano Ronaldo. "Biti z njim je v tem trenutku genialno saj lahko še naprej napredujem. Zelo dobro je delati z njim, ker je številka ena."

Na dan podaljšanja "podaljšal" še Higuaín

Na isti dan, kot je udarila novica o Mourinhovem podaljšanju pogodbe, je portugalski trener na sestanku s Jorgejem Higuaínom, očetom napadalca Gonzala Higuaína, prepričal starejšega Argentinca, da je njegov sin tudi za naslednjo sezono trdno v njegovih načrtih. Na sestanku z Mourinhom in generalnim direktorjem kluba Joséjem Ángelom Sánchezom so se vpleteni po poročanju španskih medijev dogovorili, da bo Higuaín pri Realu ostal še eno sezono.

Jorge Higuaín je sicer že pred časom klubu prenesel željo svojega sina, ki je po koncu sezone nameraval zapustiti Madrid, s katerim ga pogodba veže do 30. junija 2016. Za njegove usluge naj bi se najbolj resno zagrel italijanski prvak Juventus, a je Mourinho skupaj s Sánchezom očitno le uspel prepričati "Pipo" starejšega in "Pipito" mlajšega.

Higuaín je v pravkar končani sezoni odigral 54 tekem za Real in bil na večjih tekmah kot po pravilu zgolj menjava prerojenemu Karimu Benzemaju. Letna plača (3,8 milijona evrov) mu glede na učinek na igrišču prav tako ni najbolj po godu, saj je glede na minutažo najučinkovitejši strelec španske lige. Mourinho je pred časom dejal, da bi morali interesenti za prestop Higuaína odšteti 150 milijonov evrov, kolikor znaša njegova odkupna klavzula.

Komentarjev 1
  • Nejc Roškar 15:59 22.maj 2012.

    http://www.powerplaymanager.com/r773870Ce koga zanima super igra manager, kjer lahko izberes hokej ali nogomet in se pomeris z ljudmi iz celega sveta.V bodoce pa prihaja se rokomet,kosarka, tenis, F1, in se mnogo sportov.