Šport > Nogomet
19 ogledov

Mourinho: "Zaslužili smo si zmago"

mourinho ronaldo real EPA
José Mourinho napoveduje, da bo ostal v Realu, če ga bo le klub želel na klopi še naprej. Pravi, da si je beli balet zaslužil zmago in da ne zameri trojici, ki je zgrešila 11-metrovke. "Vsi smo mrtvi, a izjemno srečni," pa je dejal Bayernov heroj 11-metrovk Manuel Neuer.

"Nismo imeli sreče," je José Mourinho dejal, potem ko je njegov Real v polfinalu Lige prvakov izpadel proti Bayernu: "Težko je biti dvakrat zapored v finalu in izpasti. Zaslužili smo si zmago. Z izjemo svežine je moštvo igralo zelo dobro. Moji igralci niso supermani. Igrali so na svojih skrajnih mejah." Portugalec je tudi v veliki meri odstrl tančice skrivnosti glede svojega nadaljevanja zgodbe v Realu, za katerega si želi, da bi še rastel: "Če klub in igraci mislijo, da lahko z igralci prispevam kaj k napredku, potem bom ostal."

Dodal pa je še svojo napoved finala: "John Terry bo manjkal, ampak Chelsea je Chelsea. Upam, da bomo videli dober finale. Rad bi, da zmagajo Londončani, čeprav spoštujem Bayern. Chelsea je odigral junaško. Nekateri mislijo, da obvladajo igro, in podcenjujejo ekipe, kot sta Chelsea in Inter. A ne vejo nič o rečeh, kot sta trud in značaj."


"Kdor zgreši, ima j***a, da strelja"

Kontroverzni nekdanji trener Chelseaja in Interja ni niti pomislil, da bi izstrelil kritično puščico proti Cristianu Ronaldu, Kakaju in Sergiu Ramosu, ki so zgrešili 11-metrovke: "Tisti, ki so zgrešili, so tisti, ki imajo j***a, da streljajo. Brez strahu, a ne sebično, poskusijo. Ponosen sem na vse." Dotaknil se je tudi vprašanja za milijon dolarjev. Kdo je boljši, Cristiano Ronaldo ali Lionel Messi? "Cristiano Ronaldo je fantastičen. Ne bom ga primerjal z Messijem. Govorimo o dveh velikih igralcih. Mislim pa, da je bil Ronaldo v tej sezoni boljši."

"Mrtvi, a izjemno srečni"

Vratar Bayerna Manuel Neuer je bil junak 11-metrovk: "Za to smo delali zelo trdo. Na obeh tekmah smo bili z ramo ob rami z Realom in si zaslužili napredovanje. Za vsako ceno sem si želel obraniti 11-metrovke. Sreča seveda pri tem igra svojo vlogo. Vsi smo mrtvi, a izjemno srečni. Vse odkar smo izvedeli, da je finale v Münchnu, smo imeli pred sabo le en cilj – priti tja." "V prvih 15 minutah smo imeli precejšnje težave, nato pa nekaj odličnih obdobij," pa je zadovoljen dejal Bayernov strateg Jupp Heynckes: "Še posebej sem vesel zaradi igralcev in ljudi, ki delujejo v klubu."

 

Komentarjev 5
  • bla_blabla 13:34 26.april 2012.

    na tvojo zalost tvoja teza ne pije vode! Bayern je bil boljsi...mel malo vec priloznosti...real pa kot real je poden....za vsaki stik so sodnika gledali ce jim bo penal piskal...taka ekipa si se cetrfinala na zasluzi kaj sele finale!!!

  • mrki 13:27 26.april 2012.

    na zalost tvoja teza ne pije vode ! Obe moštvi sta zmagali, vsak po eno tekmo - 11 metrovke so pa bilo , so in bodo loterija !

  • bluesky 13:06 26.april 2012.

    hehe, ker brus ta muri