Šport > Nogomet
28 ogledov

Muamba se poslavlja od nogometa

fabrice muamba slovo bolton Reuters
Angleški nogometaš s koreninami iz Konga, Fabrice Muamba, ki je marca letos na igrišču doživel srčni napad in potem za las ušel smrti, se je odločil končati kariero aktivnega nogometaša.

Fabrice Muamba, ki se je 17. marca letos na tekmi svojega Boltona proti Tottenham Hotspur v pokalu FA zgrudil na igrišču zaradi srčnega napada, se je odločil končati svojo igralsko kariero. "Čeprav je to, da moram končati kariero, zame strašna novica, pa moram kljub temu biti hvaležen za toliko stvari. Zahvaljujem se bogu za to, da sem ostal živ in da se lahko tako poklonim zdravstveni ekipi, ki me je s svojim posredovanjem rešila," je 24-letnik zapisal na klubski spletni strani.

Fabrice je prejšnji teden odpotoval v Belgijo zaradi manjše operacije srca, ki naj bi bila rutinska, a je tam izvedel slabo novico. "Vseskozi sem med mojim okrevanjem skušal ostati pozitiven in upal sem, da bom čim prej spet lahko zaigral za Bolton Wanderers, a novica, ki sem jo glede svojega stanja izvedel v Belgiji, je pač takšna, da moram zaključiti nogometno kariero."

fabrice muamba slovo bolton | Avtor: Reuters Reuters
Klinično mrtev kar 78 minut

Naj spomnimo, da je bil Muamba, tako so povedali zdravniki, pravzaprav klinično mrtev kar 78 minut. Oseminštirideset minut je trajalo, da je prispel v bolnišnico, še dodatne pol ure pa so ga nato oživljali, preden se je spet "vrnil"; v tem času je medicinsko osebje kar 15-krat poskusilo srce zbuditi z defibrilatorjem.

Fabrice je svojo kariero začel pri Arsenalu, nato se je preselil v Birmingham City, od koder je nato prišel na stadion Reebok, domovanje Boltona. "Nogomet imam rad bolj kot vse, razen svoje družine. Res sem vesel, da sem sploh imel priložnost igrati na najvišjem nivoju. Ta igra mi je pomenila vse že od malih nog in ponudila mi je veliko možnosti v življenju," je še povedal pretreseni Muamba.

Vseskozi so mu ob strani stali v njegovem klubu. Njegov trener Owen Coyle, ki je nogometaša obiskal v bolnišnici le tri dni po srčnem napadu in z njim spregovoril nekaj besed, je ob tej priložnosti povedal: "Fabrice ve, da mu bomo vedno stali ob strani in ga podpirali pri katerikoli stvari, ki jo bo počel v življenju. Čeprav je trenutno zelo razočaran, pa je najbolj pomembno, da je danes še vedno tu med nami in da ima pred seboj še celotno življenje."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.