Šport > Nogomet
16 ogledov

Müller: "Klinsmann me je želel prodati"

Robben Müller Borussia Dortmund Bayern Liga prvakov finale London Wembley Reuters
Napadalec Bayerna Thomas Müller je priznal, da ga nekdanji trener Jürgen Klinsmann ni želel več videti pri Bayernu.

Nekdanji trener Bayerna in selektor reprezentance ZDA, bivši odlični napadalec Jürgen Klinsmann, je pred sezono 2008/2009 Thomasa Müllerja želel prodati v Hoffenheim, a je to preprečil pomočnik trenerja Hermann Gerland.

"Klinsmann je dejal, da zame ni mesta v prvi ekipi. Pomočnik trenerja Hermann Gerland se s tem ni strinjal, na koncu pa tudi ponudba Hoffenheima ni bila dovolj visoka. Ostal sem v Bayernu, kar se je izteklo sanjsko," je Müller zaupal novinarjem.

Van Gaal je videl potencial

Marljivi napadalec je v moštvo prišel pod vodstvom Luisa van Gaala in od takrat je šlo le še navzgor. Müller je postal pomemben člen igre Bayerna in tudi nemške reprezentance. Do sedaj je za Die Roten odigral 205 tekem in zabil 73 golov, za Elf pa je v 41 nastopih zbral 13 zadetkov. 

Z Bayernom je Müller v letošnji sezoni osvojil trojno krono, slavil je tako v Bundesligi in pokalu DFB, kot v Ligi prvakov. Že lani je v finalu Lige prvakov na Allianz Areni zatresel mrežo, a so Bavarci po enajstmetrovkah izgubil proti Chelseaju.

Za žrtve poplav v Passau

Nogometaši Bayerna bodo kmalu odigrali tudi dobrodelno tekmo za žrtve poplav v Passau s tamkajšnjo regionalno selekcijo, je sporočil predsednik kluba Karl-Heinz Rummenigge. Passau je ena izmed regij, ki so jih poplave v središču Evrope najhuje prizadele.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.