Šport > Nogomet
30 ogledov

Mura bo vendarle igrala v Evropi

Mura Olimpija Maruško Saša Despot
Negotovosti ni več. Mura 05 je naposled dobila licenco za igranje v elitni slovenski nogometni ligi v prihodnji sezoni, ob tem pa je Nogometna zveza Slovenije dvignila črno-belim palec navzgor tudi, kar zadeva tekmovanje v Evropski ligi.

Licenčna komisija za pritožbe je na svoji seji 31. 5. obravnavala pritožbo ND Mura 05, ki je v minuli sezoni zasedla tretje mesto, na odločitev prvostopenjske komisije, s katero je le-ta zavrnila vlogo za izdajo licence za Uefa tekmovanja in 1. SNL za tekmovalno sezono 2012/13. ND Mura 05 je v skladu z določili pravilnika o licenciranju klubov odpravila vse pomanjkljivosti, zato je licenčna komisija za pritožbe ugodila pritožbi ND Mura 05 in s tem klubu podelila licenco za Uefa tekmovanje in 1. SNL za tekmovalno sezono 2012/13.

ND Mura 05 bo svoje mednarodne tekme v kvalifikacijah za Uefa Evropsko ligo igrala na stadionu v Lendavi, saj stadion Fazanerija v Murski Soboti ne izpolnjuje kriterijev Uefe za organizacijo tekem v Uefa klubskem tekmovanju. Sicer pa licenčna komisija za pritožbe ni obravnavala pritožbe ND Lendava, saj jo je le-ta pred zasedanjem komisije umaknila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.