Šport > Nogomet
44 ogledov

Na dražbi kup legendarnih spominkov

Zito, Pele, Mazzola EPA
Legendarni brazilski nogometaš Pelé bo dal na dražbo več kot 2000 predmetov iz svoje bogate kariere, vključno s kolajnami za svetovnega prvaka in nogometno žogo, s katero je dosegel svoj tisoči gol.

Pričakujejo, da bo dražba prinesla približno milijon dolarjev. Dražbena hiša z Beverly Hillsa Julien's je objavila, da bo Pelé, za mnoge najboljši nogometaš vseh časov, del dobička daroval otroški bolnišnici v Braziliji.

Dražba bo tridnevna, in sicer med 7. in 9. junijem v Londonu. "Potem ko sem dobršen delež zbirke daroval mestu Santos, sem se zdaj odločil, da si bodo lahko del moje zgodovine lastili še navijači in zbiratelji," je povedal Pelé, čigar kariera je trajala 21 let.

Glavna atrakcija pokal

Med glavnimi atrakcijami dražbe bo kopija pokala Julesa Rimeta, ki naj bi prinesla med 400.000 in 600.000 dolarjev. Kolajne, ki jih je dobil ob naslovih svetovnega prvaka v letih 1958, 1962 in 1970, pa bodo po ocenah navrgle med 100.000 in 200.000 dolarjev.

Žoga, s katero je novembra 1969 dosegel svoj tisoči zadetek na tekmi med Santosom in Vascom da Gamo na stadionu Maracana, naj bi prinesla med 40.000 in 50.000 dolarjev. Med predmeti na dražbi bodo tudi spominki iz Pelejevega obdobja igranja za New York Cosmos, vključno s prstanom zmagovalca in dresom.

Prav tako bodo navijačem na voljo tudi predmeti iz Peléjevega življenja po nogometu, med njimi bodo čevlji, ki jih je nosil v filmu Escape to Victory, v katerem je igral ob Michaelu Cainu in Sylvestru Stallonu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.