Šport > Nogomet
14 ogledov

Na EP prepoved vuvuzelam

vuvuzela vuvuzele Žurnal24 main
Organizatorji evropskega nogometnega prvenstva na Poljskem in v Ukrajini so manj kot tri mesece pred začetkom objavili seznam stvari, ki jih navijači ne bodo smeli imeti s seboj na tribunah. Na seznamu je celo toaletni papir, saj se organizatorji bojijo, da bi role papirja metali na igrišče.

Nemški športni tednik Sport Bild piše, da v Varšavi na Poljskem tri mesece pred začetkom EP v nogometu, ki ga bo ob Poljski gostila tudi Ukrajina, ni čutiti nogometne mrzlice, kot je bil to primer pred dvema letoma na SP v Južnoafriški Republiki.

Nemški novinar v uvodu še zapiše, da je dobra stran prihajajočega EP ta, da na tribunah ne bo slišati vuvuzel. Glasni navijaški pripomoček se je namreč znašel na seznamu prepovedanih predmetov. Na seznamu stvari, ki jih navijači ne smejo vzeti s seboj na stadion so še: pištola, noži, dežniki, kape, pijača, pirotehnična sredstva, spreji, večje zastave od predpisanih, profesionalni fotoaparati, psi, torbice, megafoni, laserji, maske, ...

S prepovedjo vnosa vuvuzel je najbolj razočaran njen izumitelj Neil van Schalwyk, ki je moral že 2010 branil svoj proizvod: "Vuvuzela je v južnoafriškem nogometu to, kar je klobasa v nemškem. Očitno so klobase na Poljskem in v Ukrajini v prednosti."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.