Šport > Nogomet
3678 ogledov

Na pomolu šokanten prestop za Neymarja

neymar Epa
Govorice ne potihnejo.

Neymar je pred dvema letoma izsili prestop iz Barcelone k PSG-ju, njegovo početje pa je razburilo številne pristaše katalonskega kluba. Zdaj Brazilec ne skriva namena, da bi se vrnil v mesto ob Sredozemskem morju in znova zaigral v paru z Lionelom Messijem. Francozi so sicer za Brazilca odšteli 220 milijonov evrov, vloženi denar pa si želijo zdaj v čim večji meri tudi povrniti.

neymar Šok Šport Neymar pred vrnitvijo k Barceloni

Po pisanju priznanega Munda Deportiva so pri Barceloni že sprejeli načrt, kako v svoje vrste vrniti brazilskega napadalca. Zanj ponujajo kar tri nogometaše. To so Philippe Coutinho, Ousmane Dembele in Ivan Rakitić. Gre za nogometaše, ki po predvidevanjih naj v naslednji sezoni ne bi igrali pomembnejše vloge v katalonski zasedbi. 

Coutinho ima za sabo slabo sezono, mnogi navijači blaugrane pa 26-letnega Brazilca smatrajo za največjega krivca za izpad v ligi prvakov.Na 54 tekmah je dosegel 11 zadetkov in zbral še pet asistenc.

Dvaindvajsetletni Francoz Dembele prav tako ni navdušil. Mladenič je imel kar nekaj težav z disciplino in predolgim igranjem računalniških igric. 42 nastopov, 14 golov in devet asistenc je po mnenju mnogih premalo za nogometaša, ki je bil v klub pripelajn za kar 125 milijonov evrov.

Rakitić je odigral dobro, bil je eden ključnih mož v zasedbi velikokrat zelo kritiziranega Ernesta Valverdeja. A pri 31 letih se njegova zgodba v Kataloniji počasi zaključuje. V Barcelono prihaja velik up evropskega nogometa Frankie de Jong, računa se tudi na Arthurja, Barca pa ne skriva želja po pomladitvi ekipe.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice