Šport > Nogomet
6 ogledov

Na rojstni dan za evropsko pomlad

Šimundža Maribor Zulte-Waregem Evropska liga Gregor Katič
Nogometaši Maribora se bodo drevi v 6. kolu Evropske lige ob 19. uri na stadionu Ljudski vrt pomerili z angleškim Wiganom. V 1/16 finala vijoličaste peljeta zmaga in uspeh Rubina v gosteh proti Zulteju.

Štajerci bodo za napredovanje v spomladanski del tega tekmovanja, prvo v zgodovini, morali zmagati, o napredovanju pa ne bodo odločali sami, saj bo na drugi tekmi skupine Rubin moral premagati Zulte-Waregem.

Wigan je bil 3. oktobra doma boljši s 3:1. Gol za Maribor je prispeval Marcos Tavares v 60. minuti tekme. Mariborčani bodo tokrat igrali že 35. tekmo v jesenskem delu, moštvo pa zaradi tega ni utrujeno, trener Ante Šimundža celo zatrjuje, da je bolje pripravljeno kot na prvi tekmi proti angleški ekipi.

Kaj bo prinesel Rösler?

Wigan bo po turbulentni domači sezoni danes v štajerski metropoli nastopil z novim trenerjem, Nemcem Uwejem Röslerjem, nekdanjim nemškim reprezentantom. Nemški strateg goji napadalni nogomet, trener Šimundža pa je za drevišnjo tekmo Maribor pripravil na več različic, na ofenzivno in defenzivno postavitev.

"Kar smo si želeli, se je zgodilo. Do zadnjega kroga imamo možnosti za napredovanje. Sicer nimamo več vsega v svojih rokah, odvisni smo tudi od drugega rezultata, a nas to ne zanima. Osredotočeni bomo le na našo tekmo in naredili bomo vse, da bi zmaga ostala doma. Tekma bo zanimiva za gledalce, ker se bo šlo na zmago z obeh strani, a ne bo zaletava," je pred srečanjem dejal Šimundža.

Mertelj bo igral za Zalo

Maribor bo danes od 16. ure s torto velikanko obeležil tudi 53. rojstni dan, saj je bil klub ustanovljen prav 12. decembra 1960. Nekaj veselja je v mariborski ekipi že, saj je rezervni kapetan Aleš Mertelj v torek v mariborski porodnišnici povil hčerkico Zalo. Po podatkih mariborskega kluba bo danes v Mariboru tudi približno tisoč navijačev Wigana, ki so kot svojo bazo zakupili Irish pub. Tekmo bodo sodili Poljaki Szymon Marciniak, Pawel Sokolnicki in Tomasz Listkiewicz.

Komentarjev 2
  • astibo8020 15:03 12.december 2013.

    daj prevedi debil

  • vico 14:32 12.december 2013.

    ah debili ki vas vodi en velik debil...zlatko turcine napiusi se k... naprej pa ze veste