Šport > Nogomet
33 ogledov

Najbogatejši nogometni trenerji na Otoku

alex ferguson
1/12
EPA
Škotski strateg Sir Alex Ferguson je letos z Manchester Unitedom osvojil že 20. naslov Premier League, dobro pa mu kaže tudi na finančnem področju, saj je Fergie najbogatejši trener na Otoku. Na drugem mestu je nekdanji rdeči vrag Roy Keane, na tretjem pa dolgoletni šef Arsenala Arsene Wenger.

Sir Alex Ferguson je po zmagi na lestvici angleške Premier lige slavil še na lestvici najbogatejših nogometnih trenerjev na Otoku. Premoženje škotskega stratega, ki letno zasluži nekje okrog 10 milijonov, znaša 50 milijonov evrov.

Na drugem mestu je Fergiejev nekdanji varovanec Roy Keane, ki je za Manchester United igral od leta 1993 do 2005. Irski vezist se je po koncu športne kariere podal v trenerske vode, trenutno pa razpolaga z 42 milijoni evrov. Z enako vsoto se je na drugem mestu znašel trener Arsenala Arsene Wenger, ki topničarje vodi že od leta 1996.

Četrto mesto si delita Roberto Mancini (Manchester City) in Giovanni Trapattoni (selektor Irske), katerih premoženje je ocenjeno na približno 30 milijonov evrov. Na seznamu desetih najbogatejših trenerjev je tudi Rafael Benítez (Chelsea), ki se ponaša s 17 milijoni evrov.

Najbogatejši trenerji na Otoku:

1. Sir Alex Ferguson (Manchester United) - 50 milijonov €
2. Roy Keane (Ipswich Town, Sunderland) - 42 milijonov
2. Arsene Wenger (Arsenal) - 42 milijonov evrov
4. Roberto Mancini (Manchester City)  - 30 milijonov
4. Giovanni Trapattoni (Irska) - 30 milijonov
6. Sven-Goran Eriksson (Anglija, Leicester City) - 23 milijonov
7. Steve Bruce (Hull) - 20 milijonov
7. Mark Hughes (QPR) - 20 milijonov
9. Harry Redknapp (QPR) - 19 milijonov
10. Rafael Benítez (Chelsea) - 17 milijonov
10. Roy Hodgson (Anglija) - 17 milijonov
10. Martin O'Neill (Sunderland) - 17 milijonov

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.