Šport > Nogomet
1344 ogledov

Najbogatejši sodnik na svetu bo sodil finale

Bjorn Kuipers Profimedia
Nizozemec bo sodil na dvoboju med Italijo in Anglijo.

Bjorn Kuipers bo v nedeljo na dvoboju med Italijo in Anglijo postal prvi nizozemski sodnik, ki bo delil pravico v finalih evropskih prvenstev. Gre sicer za najbogatejšega sodnika na svetu.

Premoženje 48-letnika, ki je diplomiral na področju poslovne administracije, je sicer ocenjeno na 13,4 milijona evrov, do omenjene vsote pa je prišel z ustanovitvijo verige trgovin Jumbo Kuipers. Ta je sicer med drugim tudi pokrovitelj nizozemskega dirkača v formuli 1 Maxa Verstappna. V Belgiji in na Nizozemskem je več kot 500 trgovin Jumbo Kuipers. 

Kuipers je na mednarodnih tekmah začel soditi že leta 2006, pred tokratnim finalom evropskega prvenstva pa je sodil tudi na dveh finalih Evropske lige in v finalu Lige prvakov. Sodeloval je tudi že na prejšnjih dveh prvenstvih stare celine ter na zadnjih dveh svetovnih prvenstvih. 

Nogometni sodnik je bil sicer že njegov dedek Andries van Leeuwen, ki je leta 1963 odsodil finale Pokala pokalnih zmagovalcev, ko sta se pomerila Atletico Madrid in Tottenham.

Nizozemski sodniki so sicer že zaznamovali tokratni Euro, na polfinalnem dvoboju med Anglijo in Dansko je kar nekaj napačnih odločitev sprejel Danny Makkelie. Ta je storil napako že pri zadetku Dancev, ko so ti povedli s prostega strela, v 13. minuti prvega podaljška pa je ob sumljivem padcu Raheema Sterlinga pokazal na belo piko. Po tej enajstmetrovki so si Angleži priigrali nastop v finalu.

Mikkel Damsgaard Neregularno Šport Zadetek Danske bi morali razveljaviti Raheem Sterling Padec Šport Še Angleži menijo, da ne bi smelo biti enajstmetrovke

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice