Šport > Nogomet
33210 ogledov

Ali je to najhitrejši človek na svetu?

terens puhiri YouTube
Nogometaš osupnil z neverjetno hitrostjo.

Po spletu je zaokrožil posnetek 21-letnega Terensa Puhirija, ki si je z neverjetno hitrim protinapadom na tekmi indonezijske Premier League prislužil neuradni naziv najhitrejšega igralca na svetu.

Krilni nogometaš Bornea po podatkih spletnega portala transfermarkt.co.uk v višino meri pičlih 157 centimetrov (Wikipedia navaja višino 167 cm), a njegova hitrost je naravnost osupljiva. Tako zelo, da nekateri celo dvomijo v avtentičnost posnetka.

"Ne verjamem, da je to res," je posnetku pripisal uporabnik družbenega omrežja Kambi Thandi. "Če posnetek ni bil pohitren, kar menim, da ni bil, potem je to najhitrejši tek v zgodovini človeštva," pa je zapisal Pete South. 

Nekateri celo menijo, da bi Usain Bolt, ponosni lastnik uradnega naziva najhitrejšega Zemljana, ob Puhiriju deloval kot navaden smrtnik.

Puhiri je na srečanju, ki ga je njegova ekipa dobila z izidom 4:0, pretekel neverjetno razdaljo v samo nekaj sekundah. Nato je preigral nasprotnega vratarja in rutinirano zaključil s strelom v prazen gol.

Komentarjev 1
  • Pepe007 08:48 26.oktober 2017.

    Oni, ki ga je dohitel pred golom je še hitrejši. Samo ni tako dolgo v kadru.