Šport > Nogomet
5367 ogledov

Največjemu hrvaškemu zvezdniku v domovini grozi kazen

luka modrić EPA
Nogometaš madridskega Reala se je znašel v težavah.

Kapetan hrvaške nogometne reprezentance in zvezdnik madridskega Reala Luka Modrić se sooča z obtožnico zaradi lažnega pričanja med sojenjem svetovalcu zagrebškega nogometnega kluba Dinamo Zdravku Mamiću. Obtožnico je danes vložilo državno tožilstvo v Osijeku. Na osiješkem sodišču tudi poteka postopek proti Mamiću.

Modrića bremenijo, da je 13. junija lani na sodišču v Osijeku "zavedno neresnično pričal" o svojih pogodbah glede profesionalnega igranja nogometa, so objavili na spletni strani tožilstva. Modrićeve izjave pred preiskovalci leta 2015 in pričevanje na sodišču lani se razlikujeta, kar je tožilstvo ocenilo kot kaznivo dejanje lažnega pričanja.

Modrić se je zapletel pri pojasnitvah o podrobnostih finančnega dela njegove pogodbe, ki določa razdelitev denarja od prodaje v druge klube v razmerju 50:50 med njim in Dinamom. Na sodišču je povedal, da je aneks k pogodbi podpisal vsakič, ko bi podaljšal pogodbo ter znova po prestopu v novi klub zaradi domnevne spremembe računa v banki, na kateri naj bi mu nakazali denar.

Zdravko Mamić Nova preiskava Šport Mamić: Dinamo, domovina in jaz pod pritiskom

Tožilstvo poudarja, da tovrstno Modrićevo pričanje ni resnično, ker je anekse podpisal v času, ko je že igral v novem klubu in po izplačilu denarja za njegov prestop. Ob tem je celotni znesek končal v Dinamu, so zapisali. Sporen je predvsem Modrićev prestop iz Dinama v Tottenham leta 2008. Tožilstvo meni, da so Zdravko Mamić in še trije obtoženci ob tem Dinamo oškodovali za več kot deset milijonov evrov.

Modrić se lahko pritoži v osmih dneh, ko bo prijel obtožnico. Sodnik bo po poteku roka za pritožbo in najpozneje v dveh mesecih določil datum seje obtožnega sveta, ki bi odločalo o tem ali obstajajo vsi pogoji za potrditev pravnomočnosti obtožnice. Če bo obtožnica potrjena in bo sodišče v nadaljevanju postopka potrdilo navedbe iz obtožnice, Modriću grozi kazen med šestimi meseci in petimi leti zapora.

zdravko mamić Farsa Šport Mamić spet letel iz dvorane, Lovren spremenil zgodbo

Nekdanjega predsednika hrvaške nogometne zveze in šefa nogometnega kluba Dinamo Mamića v tem primeru bremenijo, da je z bratom Zoranom Mamićem, nekdanjim glavnim direktorjem in članom uprave Dinama Damirjem Vrbanovićem ter davkarjem Milanom Pernarom zagrebški klub oškodoval za najmanj 15,3 milijona evrov, da ni plačal davkov in drugih prispevkov v višini skoraj 1,6 milijona evrov ter da je preko "off-shore" podjetij od leta 2004 iz Dinama povlekel več kot deset milijonov evrov in pol milijona funtov.

Komentarjev 3
  • McClain 09:44 03.marec 2018.

    ja to je on. Ne sam da laže, tud v fuzbalu ni nič od njega. Kar nekaj poskakuje po eni nogi za vsako ko pride do žoge. Smešen je.

  • matermila 17:56 02.marec 2018.

    A to je un peder,ki je slovenskemu sodniku jebal mater na tekmi?