Šport > Nogomet
39 ogledov

Najvišje plače imajo v Barceloni

barcelona EPA
Športni časnik Sporting Intelligence je raziskal, kateri športni klub najbolje plačuje svoje igralce. V težki konkurenci različnih športnih panog se je na vrh seznama uvrstila Barcelona, ki v povprečju svojim igralcem letno plačuje znesek v višini 6,5 milijona evrov.

Analiza športnega časnika Sporting Intelligence je zajemala 278 profesionalnih športnih klubov. Na seznamu so predstavniki štirih največjih evropskih nogometnih lig (Španske, Italijanske, Angleške in Nemške), štirje najbolj priljubljeni športi v Severni Ameriki (baseball, košarka, ameriški nogomet in hokej), MLS (ameriška nogometna liga), škotska premier liga, IPL kriket, japonski baseball in kanadski ter avstralski nogomet.

Alves Alba Messi Spartak Moskva Barcelona Liga prvakov Lužniki | Avtor: EPA EPA
Prvo mesto je zasedla Barcelona, ki svojim igralcem odmeri največji kos pogače. V povprečju letna plača Barçinega nogometaša znaša 6,46 milijona evrov. Na drugo mesto se je zavihtel Real Madrid, katerega igralci v povprečju zaslužijo 600 tisočakov manj.

Visoki honorarji Kataloncev so posledica vodenja nekdanjega predsednika Joana Laporte, ki je to funkcijo opravljal od leta 2003 do 2010. V tistem času so si več denarja izbojevali Xavi, Victor Valdés, Carles Puyol, Andrés Iniesta in seveda Lionel Messi.

Za obema španskima velikanoma so se zvrstili Manchester City, Chelsea, Milan, Bayer München, Inter in Manchester United. Iz seznama je razvidno, da evropski nogomet v zadnjih letih ponuja večje finančne zalogaje, kot na primer ameriška košarka ali baseball.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.